Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Ziraat'ten çiftçiye, faiz indirimli kredi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.02.2014 - 10:01, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Ziraat'ten çiftçiye, faiz indirimli kredi

Tarımsal üretim faaliyetinde bulunan işletmelere T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından Tarımsal Üretime Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi veriliyor.
Tarımsal üretim faaliyetinde bulunan işletmelere T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından Tarımsal Üretime Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin 2014/ 5767 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı (Kararname) 21.01.2014 tarih ve 28889 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 1 Ocak itibarıyla geçerli olan damızlık süt sığırı yetiştiriciliğinde üst limit olan 20 milyon lira, kontrollü örtüaltı (sera) tarımında ve yurt içi sertifikalı tohum, fide, fidan üretiminde de 10 milyon lira, kanatlı sektörü damızlık yetiştiriciliğinde 7 milyon 500 bin lira, büyükbaş hayvan besiciliği ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde 5 milyon lira, kanatlı sektöründe ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde 3 milyon lira, arıcılık, tarımsal mekanizasyon, küçükbaş hayvan besiciliği ve modern basınçlı sulamada 1 milyon 500 bin lira, yaygın hayvansal ve bitkisel üretimde ise 500 bin liraya kadarkredi kullanılabilecek. Düşük faizli kredi-lerden faydalanamaya-caklar iseborcunu ödemeyenler. Bu nedenle, tasfiye olunacak alacaklar hesabında borcu bulunan üreticilere bu Karar kapsamında kredi açılamayacak. Ancak, Tasfiye Olunacak Alacaklar Hesabında kayıtlı borcu bulunmakla beraber Bakanlar Kurulu kararları kapsamında ertelenmiş borcu bulunan üreticiler ile bu hesaptaki borçlarını yapılandırarak Yenilenen ve İtfa Planına Bağlanan Alacaklar Hesabına alınmış olan üreticilere bu Karar kapsamında kredi açılabilir. Bankanın usul ve mevzuatı   Bu Karar kapsamında kredi tahsis edilecek üreticilerin kredi değerliliklerinin ve kredi tahsis kriterlerinin belirlenmesi, kredi limitleri ve vadeleri ile yatırım döneminin tespit edilmesi, kredilerin teminatlandırılması, özkaynak oranlarının belirlenmesi, geri ödeme koşullarının tespiti ile borçlandırma, kullandırma, takip ve tahsil işlemleri Bankanın kendi usul ve mevzuat esasları dahilinde yürütülür. Ayrıca, kredi kullandırımındaki teknik kıstaslar (hayvanların cinsi, yaşı, sertifikas-yona ilişkin tanımlama-lar gibi) ve bu kıstaslarla ilgili değişiklikler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Hazine Müsteşarlığının uygun görüşü alınarak hazırlanacak ve Resmi Gazete'de yayımla-nacak tebliğ ile belirlenir. Sigorta zorunlu   Bu Karar kapsamında kredi kullanmak suretiyle yapılan yatırımlardan sigortaya konu olabilecek varlıklar(ahır, kümes, hayvan ve benzeri) ile tarımsal ürünlerin kredi tutarı üzerinden sigorta ettirilmesi zorunludur.
Tarımsal üretim faaliyetinde bulunan işletmelere T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından Tarımsal Üretime Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi veriliyor.

Tarımsal üretim faaliyetinde bulunan işletmelere T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından Tarımsal Üretime Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin 2014/ 5767 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı (Kararname) 21.01.2014 tarih ve 28889 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

1 Ocak itibarıyla geçerli olan damızlık süt sığırı yetiştiriciliğinde üst limit olan 20 milyon lira, kontrollü örtüaltı (sera) tarımında ve yurt içi sertifikalı tohum, fide, fidan üretiminde de 10 milyon lira, kanatlı sektörü damızlık yetiştiriciliğinde 7 milyon 500 bin lira, büyükbaş hayvan besiciliği ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde 5 milyon lira, kanatlı sektöründe ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde 3 milyon lira, arıcılık, tarımsal mekanizasyon, küçükbaş hayvan besiciliği ve modern basınçlı sulamada 1 milyon 500 bin lira, yaygın hayvansal ve bitkisel üretimde ise 500 bin liraya kadarkredi kullanılabilecek.

Düşük faizli kredi-lerden faydalanamaya-caklar iseborcunu ödemeyenler. Bu nedenle, tasfiye olunacak alacaklar hesabında borcu bulunan üreticilere bu Karar kapsamında kredi açılamayacak.

Ancak, Tasfiye Olunacak Alacaklar Hesabında kayıtlı borcu bulunmakla beraber Bakanlar Kurulu kararları kapsamında ertelenmiş borcu bulunan üreticiler ile bu hesaptaki borçlarını yapılandırarak Yenilenen ve İtfa Planına Bağlanan Alacaklar Hesabına alınmış olan üreticilere bu Karar kapsamında kredi açılabilir.

Bankanın usul ve mevzuatı

 

Bu Karar kapsamında kredi tahsis edilecek üreticilerin kredi değerliliklerinin ve kredi tahsis kriterlerinin belirlenmesi, kredi limitleri ve vadeleri ile yatırım döneminin tespit edilmesi, kredilerin teminatlandırılması, özkaynak oranlarının belirlenmesi, geri ödeme koşullarının tespiti ile borçlandırma, kullandırma, takip ve tahsil işlemleri Bankanın kendi usul ve mevzuat esasları dahilinde yürütülür.

Ayrıca, kredi kullandırımındaki teknik kıstaslar (hayvanların cinsi, yaşı, sertifikas-yona ilişkin tanımlama-lar gibi) ve bu kıstaslarla ilgili değişiklikler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Hazine Müsteşarlığının uygun görüşü alınarak hazırlanacak ve Resmi Gazete'de yayımla-nacak tebliğ ile belirlenir.

Sigorta zorunlu

 

Bu Karar kapsamında kredi kullanmak suretiyle yapılan yatırımlardan sigortaya konu olabilecek varlıklar(ahır, kümes, hayvan ve benzeri) ile tarımsal ürünlerin kredi tutarı üzerinden sigorta ettirilmesi zorunludur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.