Seydişehir'in tarihi yapısı yeniden inceleniyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.08.2014 - 20:30, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Seydişehir'in tarihi yapısı yeniden inceleniyor

S.Ü. ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Konya Bölgesindeki kültürel varlıkların tespiti yapılıyor. Çalışma öncelikli olarak Seydişehir, Beyşehir ve Bozkır ilçeleri ile başladı.
Proje çalışmaları, Konya'nın tarihi bölgelerini ve tarihi yapılarını inceleyerek envanter çalışmasını yaparak bilinmeyen tarihi yerlerin tespiti ve kültürel varlıklarını gün yüzüne çıkartmayı hedefliyor. Selçuk Üniversitesi (S.Ü.) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle "Orta Çağdan Günümüze Konya İli ve Güneybatı İlçeleri Yüzey Araştırması" Seydişehir'de çalışmalarını sürdürüyor. Proje, Selçuklu, Meram, Karatay, Seydişehir, Beyşehir, Akşehir, Doğanhisar, Derbent, Ilgın, Bozkır ve Hüyük ilçelerini kapsıyor. Öncelikli çalışmalar ise Seydişehir, Beyşehir ve Bozkır ilçelerinde başlıyor. Bu çalışmalar ile şimdiye kadar envanteri yapılmamış kültürel varlıkların tespiti yapılacak. Konya Bölgesinin sosyo-ekonomisine katkı sağlaması amaçlanan çalışma, tarihi ve kültürel mirasın belgelenme çalışmalarını yürütecek. Araştırmada görevli Ankara Ünv. DTCP Fak. Yrd. Doç. Tolga  Bozkurt'un yaptığı açıklamaya göre, araştırma çerçevesinde kapsamlı bir yüzey taraması yapılacağını söyledi. Orta Çağdan Günümüze tarihimize ışık tutan mimari eserlerin; tarihi bölge ve kültürel varlıkların tespitinin yapıldığını ifade eden Bozkurt, alanında uzman öğretim üyeleri ve sanat tarihçilerinin katkı vereceğini ifade etti. Projedeki çalışma ekibinde, Selçuk üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Boran'ın başkanlığında, Koyunoğlu Müzesi Müdürü ve Epigrafi Uzmanı Hasan Yaşar, Konya Bölge Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, Konya B.şehir Belediyesi'nden Muhammed Yaşar Çuhadar, Kudeb'ten Şengül Bayar ve Kültür ve Turizm Bakanlık tensilcisi olarak Konya Müze Md.lüğünden M.Ali Çelebe görev alıyor.
S.Ü. ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Konya Bölgesindeki kültürel varlıkların tespiti yapılıyor. Çalışma öncelikli olarak Seydişehir, Beyşehir ve Bozkır ilçeleri ile başladı.

Proje çalışmaları, Konya'nın tarihi bölgelerini ve tarihi yapılarını inceleyerek envanter çalışmasını yaparak bilinmeyen tarihi yerlerin tespiti ve kültürel varlıklarını gün yüzüne çıkartmayı hedefliyor.

Selçuk Üniversitesi (S.Ü.) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle "Orta Çağdan Günümüze Konya İli ve Güneybatı İlçeleri Yüzey Araştırması" Seydişehir'de çalışmalarını sürdürüyor. Proje, Selçuklu, Meram, Karatay, Seydişehir, Beyşehir, Akşehir, Doğanhisar, Derbent, Ilgın, Bozkır ve Hüyük ilçelerini kapsıyor. Öncelikli çalışmalar ise Seydişehir, Beyşehir ve Bozkır ilçelerinde başlıyor.

Bu çalışmalar ile şimdiye kadar envanteri yapılmamış kültürel varlıkların tespiti yapılacak. Konya Bölgesinin sosyo-ekonomisine katkı sağlaması amaçlanan çalışma, tarihi ve kültürel mirasın belgelenme çalışmalarını yürütecek.

Araştırmada görevli Ankara Ünv. DTCP Fak. Yrd. Doç. Tolga  Bozkurt'un yaptığı açıklamaya göre, araştırma çerçevesinde kapsamlı bir yüzey taraması yapılacağını söyledi. Orta Çağdan Günümüze tarihimize ışık tutan mimari eserlerin; tarihi bölge ve kültürel varlıkların tespitinin yapıldığını ifade eden Bozkurt, alanında uzman öğretim üyeleri ve sanat tarihçilerinin katkı vereceğini ifade etti. Projedeki çalışma ekibinde, Selçuk üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Boran'ın başkanlığında, Koyunoğlu Müzesi Müdürü ve Epigrafi Uzmanı Hasan Yaşar, Konya Bölge Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, Konya B.şehir Belediyesi'nden Muhammed Yaşar Çuhadar, Kudeb'ten Şengül Bayar ve Kültür ve Turizm Bakanlık tensilcisi olarak Konya Müze Md.lüğünden M.Ali Çelebe görev alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.