Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Eti Alüminyum ÇED toplantısı yapacak

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.11.2020 - 15:14, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Eti Alüminyum ÇED toplantısı yapacak

Eti Alüminyum A.Ş. tarafından yarın ÇED sürecine ilişkin halkın katılımı toplantısı yapılacak.
Seydişehir Belediyesi Şaban Cengiz Kültür Merkezi’nde çarşamba günü saat 14.30’da gerçekleşecek çevresel etki değerlendirmesi toplantısına tüm Seydişehir halkının davetli olduğu kaydedildi. ÇED sürecine ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Konya İli, Seydişehir İlçesi, Alaylar 1 Mahallesi Atatürk Caddesi sınırları içerisinde, 497 Ada, 442 Nolu Parsel üzerinde bulunan, kurulu gücü 37,8 MWe/41,5 MWp planlanan “ETİ GES Kapasite Artışı Projesi” nin kurulup işletilmesi planlanmaktadır. Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince aşağıda belirtilen tarih ve saatte, faaliyetle ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için “Halkın Katılımı Toplantısı” yapılacaktır. Halkımıza saygı ile duyurulur. Toplantı Yeri: Seydişehir Belediyesi-Şaban Cengiz Kültür Merkezi Toplantı Yerinin Adresi: Alaylar 1 Mah. Nezihi Berkkam Cad. Eti Lojmanları Girişi Seydişehir/ KONYA Toplantı Tarihi: 04.11.2020 Toplantı Saati: 14:30”   ÇED SÜRECİ NEDİR? ÇED süreci, çevreye önemli etkileri olabilecek faaliyetlerle ilgili projelerin, planlama aşamasından başlayarak inşaat, işletme ve faaliyetin sona erdirilmesinden sonra meydana gelebilecek etkilerin, proje hakkında karar alınmadan önce bilimsel yöntem ve tekniklerle irdelenmesi, olumsuz etkilerinin önlenmesi ve gerekli önlemlerin belirlenmesi, projenin tüm uygulama aşamalarında bu etkilerin ve önlemlerin izlenmesi ve denetlenmesidir.   ÇED SÜRECİ NEDEN ÖNEMLİDİR? ÇED süreci sonucunda ÇED Olumlu veya ÇED Gerekli Değildir Kararları alınmadıkça bu projelerle ilgili onay, izin, teşvik, yapı ve kullanım ruhsatı verilemez; proje için yatırıma başlanamaz ve ihale edilemez. (2872 sayılı Çevre Kanununun 10’uncu maddesi 2’nci fıkrası) Diyelim ki yaşadığınız çevrede bir proje yapılacağından haberdar oldunuz. Projenin çevre ve insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabileceğinden kaygılanıyorsunuz ve proje hakkında detaylı bilgi edinip, ÇED sürecine katılarak proje hakkında görüş sunmak istiyorsunuz. Bunun için varsa projenin ÇED Raporunu ya da Proje Tanıtım Dosyasını görmeniz ve projenin hangi aşamada olduğunu öğrenmeniz gerekir. Projeden ÇED Başvuru Dosyasının sunulduğu aşamada haberdar olabileceğiniz gibi, ÇED Olumlu ya da ÇED Gerekli Değildir kararlarının alınmasından sonra da projenin varlığını öğrenmiş olabilirsiniz. Sürecin aşamaları, katılım yollarınızı değiştirebileceği için bir projeyle ilgili ÇED süreci takibine başlarken, ÇED sürecinin hangi aşamada olduğunu tespit etmeniz oldukça önemlidir.
Eti Alüminyum A.Ş. tarafından yarın ÇED sürecine ilişkin halkın katılımı toplantısı yapılacak.

Seydişehir Belediyesi Şaban Cengiz Kültür Merkezi’nde çarşamba günü saat 14.30’da gerçekleşecek çevresel etki değerlendirmesi toplantısına tüm Seydişehir halkının davetli olduğu kaydedildi.

ÇED sürecine ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Konya İli, Seydişehir İlçesi, Alaylar 1 Mahallesi Atatürk Caddesi sınırları içerisinde, 497 Ada, 442 Nolu Parsel üzerinde bulunan, kurulu gücü 37,8 MWe/41,5 MWp planlanan “ETİ GES Kapasite Artışı Projesi” nin kurulup işletilmesi planlanmaktadır. Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince aşağıda belirtilen tarih ve saatte, faaliyetle ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için “Halkın Katılımı Toplantısı” yapılacaktır.

Halkımıza saygı ile duyurulur.

Toplantı Yeri: Seydişehir Belediyesi-Şaban Cengiz Kültür Merkezi

Toplantı Yerinin Adresi: Alaylar 1 Mah. Nezihi Berkkam Cad. Eti Lojmanları Girişi Seydişehir/ KONYA

Toplantı Tarihi: 04.11.2020

Toplantı Saati: 14:30”

 

ÇED SÜRECİ NEDİR?

ÇED süreci, çevreye önemli etkileri olabilecek faaliyetlerle ilgili projelerin, planlama aşamasından başlayarak inşaat, işletme ve faaliyetin sona erdirilmesinden sonra meydana gelebilecek etkilerin, proje hakkında karar alınmadan önce bilimsel yöntem ve tekniklerle irdelenmesi, olumsuz etkilerinin önlenmesi ve gerekli önlemlerin belirlenmesi, projenin tüm uygulama aşamalarında bu etkilerin ve önlemlerin izlenmesi ve denetlenmesidir.

 

ÇED SÜRECİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

ÇED süreci sonucunda ÇED Olumlu veya ÇED Gerekli Değildir Kararları alınmadıkça bu projelerle ilgili onay, izin, teşvik, yapı ve kullanım ruhsatı verilemez; proje için yatırıma başlanamaz ve ihale edilemez. (2872 sayılı Çevre Kanununun 10’uncu maddesi 2’nci fıkrası)

Diyelim ki yaşadığınız çevrede bir proje yapılacağından haberdar oldunuz. Projenin çevre ve insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabileceğinden kaygılanıyorsunuz ve proje hakkında detaylı bilgi edinip, ÇED sürecine katılarak proje hakkında görüş sunmak istiyorsunuz. Bunun için varsa projenin ÇED Raporunu ya da Proje Tanıtım Dosyasını görmeniz ve projenin hangi aşamada olduğunu öğrenmeniz gerekir. Projeden ÇED Başvuru Dosyasının sunulduğu aşamada haberdar olabileceğiniz gibi, ÇED Olumlu ya da ÇED Gerekli Değildir kararlarının alınmasından sonra da projenin varlığını öğrenmiş olabilirsiniz. Sürecin aşamaları, katılım yollarınızı değiştirebileceği için bir projeyle ilgili ÇED süreci takibine başlarken, ÇED sürecinin hangi aşamada olduğunu tespit etmeniz oldukça önemlidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.