Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Eti Alüminyum, 10 ayda 80 ton atığı geri kazandırdı

GÜNDEM 06.10.2021 - 14:07, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Eti Alüminyum, 10 ayda 80 ton atığı geri kazandırdı

Cengiz Holding’in iştiraki Eti Alüminyum, 2020’nin aralık ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandıktan sonra atık yönetimi alanında önemli kazanımlar elde etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından sıfır atık belgesi alan, Türkiye alüminyum sektörünün lider şirketi Eti Alüminyum ilk 10 ayda 80 ton atığı geri kazandırdı. 2,5 tondan fazla sera gazı salımı ve yaklaşık 20 bin litreyi aşkın petrol ürünü tüketimi önlenirken 300 metreküpten fazla su ve 90 bin kilovat saati aşkın enerji tasarrufu sağlandı.   Cengiz Holding’in iştiraki Eti Alüminyum, 2020’nin aralık ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandıktan sonra atık yönetimi alanında önemli kazanımlar elde etti. Sıfır atık, atık yönetimi ve kaynağında ayrıştırma çalışmalarını titizlikle yürüten Eti Alüminyum, atıklardan geri kazanım ve geri dönüşüm yöntemlerini uygulayarak Türkiye ekonomisine sadece üretimiyle değil etkin sıfır atık yönetimiyle de katkı sağlıyor.   Eti Alüminyum Genel Müdürü Mehmet Arkan, tüm dünyada artık sanayi üretiminin çevre ve ekolojiyle yan yana durduğunu ifade ederek “Türkiye’nin alüminyum sanayiinde öncü şirketi olarak sorumluluklarımızın farkındayız. Bu bilinçle, bir yandan üretimimizi en verimli şekilde sürdürürken diğer yandan geri dönüşüm, geri kazanım ve atıkların bertarafı gibi konularda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Eti Alüminyum’un kurumsal kültürünün ayrılmaz bir parçası haline gelen sıfır atık yönetimiyle sürdürülebilirliği destekliyor, ekonomimize katma değer yaratmayı amaçlıyoruz. Şirketimizin bu çalışmaları, önümüzdeki dönemde de artarak devam edecek” diye konuştu.   2,5 TONLUK SERA GAZI SALIMI ÖNLENDİ Sıfır Atık Belgesi’ni almasından bu yana geçen 10 ayda Eti Alüminyum, yaklaşık 80 ton atığı geri dönüştürdü. Yapılan çalışmalarda 183 ağaca bedel 11 ton kağıt, 20 bin litrelik petrol ve türevi ürüne eşdeğer 8 ton plastik geri kazanıldı. 3,3 ton metal, 3 ton da camın geri kazanılmasıyla yaklaşık 6,5 tonluk hammadde tüketimi önlendi. Toplamda 2,5 tondan fazla sera gazı salımının önüne geçilmiş oldu. Ayrıca geri kazanımlar sonucu 300 metreküpten fazla su, 90 bin kilovat saati aşkın elektrik ve yaklaşık 60 metreküp atık depolama alanı tasarrufu sağlandı. 4 ton bitkisel atık yağ geri kazanımıyla 3.850 litre biyodizel elde edildi.   SÜREÇ EĞİTİMLERLE BAŞLADI Eti Alüminyum atık yönetimi, geri kazanımı ve geri dönüşümü çalışmalarına, çevre mühendisleri tarafından çalışanlara “Atık ve Çevre Yönetim Sistemi” ve “Sıfır Atık” konulu eğitimler verilmesiyle başladı. Mevcut durum analiz edilerek tesisin hangi bölümlerinde hangi tür atıkların ne miktarda oluştuğu tespit edildi. Atık biriktirme ekipmanları personelin kolayca ulaşabileceği noktalara uygun aralıklarla yerleştirildi. Uygulamanın etkinliği sürekli olarak izlendi ve uygulamanın aksayan yönleri, eksiklikleri veya geliştirilecek yönleri belirlenerek önlemler alındı.
Cengiz Holding’in iştiraki Eti Alüminyum, 2020’nin aralık ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandıktan sonra atık yönetimi alanında önemli kazanımlar elde etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından sıfır atık belgesi alan, Türkiye alüminyum sektörünün lider şirketi Eti Alüminyum ilk 10 ayda 80 ton atığı geri kazandırdı. 2,5 tondan fazla sera gazı salımı ve yaklaşık 20 bin litreyi aşkın petrol ürünü tüketimi önlenirken 300 metreküpten fazla su ve 90 bin kilovat saati aşkın enerji tasarrufu sağlandı.

 

Cengiz Holding’in iştiraki Eti Alüminyum, 2020’nin aralık ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandıktan sonra atık yönetimi alanında önemli kazanımlar elde etti. Sıfır atık, atık yönetimi ve kaynağında ayrıştırma çalışmalarını titizlikle yürüten Eti Alüminyum, atıklardan geri kazanım ve geri dönüşüm yöntemlerini uygulayarak Türkiye ekonomisine sadece üretimiyle değil etkin sıfır atık yönetimiyle de katkı sağlıyor.

 

Eti Alüminyum Genel Müdürü Mehmet Arkan, tüm dünyada artık sanayi üretiminin çevre ve ekolojiyle yan yana durduğunu ifade ederek “Türkiye’nin alüminyum sanayiinde öncü şirketi olarak sorumluluklarımızın farkındayız. Bu bilinçle, bir yandan üretimimizi en verimli şekilde sürdürürken diğer yandan geri dönüşüm, geri kazanım ve atıkların bertarafı gibi konularda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Eti Alüminyum’un kurumsal kültürünün ayrılmaz bir parçası haline gelen sıfır atık yönetimiyle sürdürülebilirliği destekliyor, ekonomimize katma değer yaratmayı amaçlıyoruz. Şirketimizin bu çalışmaları, önümüzdeki dönemde de artarak devam edecek” diye konuştu.

 

2,5 TONLUK SERA GAZI SALIMI ÖNLENDİ

Sıfır Atık Belgesi’ni almasından bu yana geçen 10 ayda Eti Alüminyum, yaklaşık 80 ton atığı geri dönüştürdü. Yapılan çalışmalarda 183 ağaca bedel 11 ton kağıt, 20 bin litrelik petrol ve türevi ürüne eşdeğer 8 ton plastik geri kazanıldı. 3,3 ton metal, 3 ton da camın geri kazanılmasıyla yaklaşık 6,5 tonluk hammadde tüketimi önlendi. Toplamda 2,5 tondan fazla sera gazı salımının önüne geçilmiş oldu. Ayrıca geri kazanımlar sonucu 300 metreküpten fazla su, 90 bin kilovat saati aşkın elektrik ve yaklaşık 60 metreküp atık depolama alanı tasarrufu sağlandı. 4 ton bitkisel atık yağ geri kazanımıyla 3.850 litre biyodizel elde edildi.

 

SÜREÇ EĞİTİMLERLE BAŞLADI

Eti Alüminyum atık yönetimi, geri kazanımı ve geri dönüşümü çalışmalarına, çevre mühendisleri tarafından çalışanlara “Atık ve Çevre Yönetim Sistemi” ve “Sıfır Atık” konulu eğitimler verilmesiyle başladı. Mevcut durum analiz edilerek tesisin hangi bölümlerinde hangi tür atıkların ne miktarda oluştuğu tespit edildi. Atık biriktirme ekipmanları personelin kolayca ulaşabileceği noktalara uygun aralıklarla yerleştirildi. Uygulamanın etkinliği sürekli olarak izlendi ve uygulamanın aksayan yönleri, eksiklikleri veya geliştirilecek yönleri belirlenerek önlemler alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.