Bal üreticilerine ‘Arı Sütü’ eğitimi
Bal üreticilerine ‘Arı Sütü’ eğitimi
Seydişehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde bal üreticilerine arı sütü üretiminin yaygınlaştırılması projesinde eğitim çalışmaları başlandı.
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) kapsamında finanse edilen ve yürütücülüğünü Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün üstlendiği “Arı Sütü Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi” teorik eğitimleri başladı.
Proje Koordinatörü Yüksek Mühendis Ali Özel; “Arı ürünlerinin çeşitlendirilmesi yoluyla üreticinin kalkınmasını amaçlayan “Arı Sütü Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi” gönüllü olarak katılan 20 üretecinin katılımıyla teorik ve uygulamalı eğitimler şeklinde yürütülüyor. Bu kapsamda başlayan teorik eğitimler Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda düzenleniyor. Üniversite akademisyenlerinin eğitimci olarak katıldığı Arı Sütü Üretim teknikleri teorik eğitimleri 15 saat süreyle devam edecek. Teorik eğitimi tamamlayan kursiyerlere arı sütü üretimi için gerekli özel üretim malzemelerinin temin edileceği projede Nisan ayının son haftasında arazide uygulamalı eğitimler verilecek. Verilen eğitimler sonucunda üreticilerin arı sütü üretimi konusunda bilgi eksikliklerinin giderilerek fiili olarak üretime geçmelerinin sağlanması amaçlanıyor.” dedi.
Seydişehir İlçesinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar “Arı Sütü Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi”nin teorik eğitimlerini ilkini 20 üreticimizin katılımıyla tamamladık. Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen “Arı Sütü Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi” ile proje sonunda arı ürünlerinin sarrafiyesi olarak adlandırılan ve 1 kg’ı 8.000-10.000 TL arasında alıcı bulan arı sütünün üretiminin artırılması hedeflenmektedir.”dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.