Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Ekrem İmamoğlu'nun 7 yıl 4 ay hapsi istendi

GÜNDEM 05.02.2025 - 17:44, Güncelleme: 05.02.2025 - 17:44
 

Ekrem İmamoğlu'nun 7 yıl 4 ay hapsi istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırlanan iddianamede İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 7 yıl 4 aya kadar hapsi istendi. İmamoğlu'nun kamu hizmetlerinden men edilmesini de talep edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesine yönelik ifadeleri nedeniyle 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İmamoğlu, "terörle mücadelede görev alan kişileri hedef göstermek", "hakaret" ve "tehdit" iddiaları ile karşı karşıya. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Başsavcı Gürlek mağdur sıfatıyla yer aldı. İmamoğlu'nun bir panelde yaptığı konuşmada Gürlek'e yönelik suç içerikli ifadeler kullandığı iddia edilerek resen soruşturma başlatıldığı ifade edildi. İddianamede, Gürlek'in geçmişte terör örgütleri tarafından hedef alındığı hatırlatılırken, İmamoğlu'nun açıklamalarının da bu kapsamda değerlendirildiği kaydedildi. İmamoğlu'nun sözlerinin Gürlek’i küçük düşürmeyi amaçladığı ve ifade özgürlüğü kapsamında korunamayacağı öne sürüldü. İmamoğlu'nun, bir basın toplantısında ise mahkemelerde görev yapan bir bilirkişiyi hedef gösterdiği ve "yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs" suçunu işlediği ileri sürüldü.   İMAMOĞLU'NUN GÖREVDEN ALINMASI İSTENDİ İddianamede, İmamoğlu'nun görevini ve nüfuzunu kullanarak yargı organları üzerinde baskı oluşturmayı amaçladığı öne sürüldü. Savcılık, İmamoğlu'nun kamu hizmetlerinden men edilmesini de talep etti. İddianame, değerlendirilmek üzere ağır ceza mahkemesine gönderilirken, mahkemenin incelemesi sürüyor. İmamoğlu'nun görevden men edilmesi talebi, Türk Ceza Kanunu 53. maddesinin 1. fıkrasındanda istendi. Fıkradaki "kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkumiyetin kanuni sonucu olarak, 'sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten yoksun bırakılır." maddesinin uygulanması talep edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırlanan iddianamede İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 7 yıl 4 aya kadar hapsi istendi. İmamoğlu'nun kamu hizmetlerinden men edilmesini de talep edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesine yönelik ifadeleri nedeniyle 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İmamoğlu, "terörle mücadelede görev alan kişileri hedef göstermek", "hakaret" ve "tehdit" iddiaları ile karşı karşıya.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Başsavcı Gürlek mağdur sıfatıyla yer aldı. İmamoğlu'nun bir panelde yaptığı konuşmada Gürlek'e yönelik suç içerikli ifadeler kullandığı iddia edilerek resen soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

İddianamede, Gürlek'in geçmişte terör örgütleri tarafından hedef alındığı hatırlatılırken, İmamoğlu'nun açıklamalarının da bu kapsamda değerlendirildiği kaydedildi.

İmamoğlu'nun sözlerinin Gürlek’i küçük düşürmeyi amaçladığı ve ifade özgürlüğü kapsamında korunamayacağı öne sürüldü.

İmamoğlu'nun, bir basın toplantısında ise mahkemelerde görev yapan bir bilirkişiyi hedef gösterdiği ve "yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs" suçunu işlediği ileri sürüldü.

 

İMAMOĞLU'NUN GÖREVDEN ALINMASI İSTENDİ

İddianamede, İmamoğlu'nun görevini ve nüfuzunu kullanarak yargı organları üzerinde baskı oluşturmayı amaçladığı öne sürüldü.

Savcılık, İmamoğlu'nun kamu hizmetlerinden men edilmesini de talep etti. İddianame, değerlendirilmek üzere ağır ceza mahkemesine gönderilirken, mahkemenin incelemesi sürüyor.

İmamoğlu'nun görevden men edilmesi talebi, Türk Ceza Kanunu 53. maddesinin 1. fıkrasındanda istendi.

Fıkradaki "kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkumiyetin kanuni sonucu olarak, 'sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten yoksun bırakılır." maddesinin uygulanması talep edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.