Mustafa Metli'nin yeni kitabı yayınlandı

GÜNDEM 07.12.2022 - 11:21, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Mustafa Metli'nin yeni kitabı yayınlandı

Mezopotamya’da Ekmek, Üretim, Tüketim, Kültür ve İnanç kitabı yayınlandı.
Mezopotamya’da Ekmek, Üretim, Tüketim, Kültür ve İnanç kitabı yayınlandı.   Seydişehir Gazi Ortaokulu Müdürü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümü Yüksek Lisans mezunu Mustafa Metli tarafından yayınlandı.   Kitapla ilgili bilgi veren Metli şu ifadelere yer verdi: “Geçmişte insanlar ne tür ekmekler yapıyordu? Geçmişteki buğday ve arpa günümüzden farklı mıydı? Ekmeğin sofradaki, alışverişteki, yevmiyedeki, vergideki önemi neydi? Mezopotamya Mitolojisi'nde ekmek ile yaratılış arasındaki ilişki nedir? Atasözlerinde, deyimlerde, mektuplarda, ilahilerde Ekmeğin ne işi var? Mezopotamya Mitolojisi'nden bize hangi âdetler miras kaldı? Büyüde, şifada, tapınmada, matematikte, takvimde ekmek mi geçiyor? Ekmek ile bira ilişkisi de neyin nesidir? İnsanlar geçmişte nasıl besleniyor, ne tür yemekler yapıyordu? Günümüzde yenmeli-yenmemeli tartışmasının merkezindeki, uğruna kavga edilen, yere düşse kaldırılan/öpülen, her daim kutsal görülen; ama bir o kadar da israf edilen, ekonominin onun üzerinden hesaplandığı, zor zamanlarda aslan ağzında olan, ölüşülen/bölüşülemeyen, her dönemde temel besin maddesi olmuş ekmeğin hikâyesinin izini geçmiş Mezopotamya medeniyetlerinde sürdük. Öyle bir yerden pencere açtık ki tarih, matematik, gastronomi, coğrafya, tarım, din, mitoloji, edebiyat gibi birçok alanın içerisinde bulduk kendimizi. İnsanlığın kadim yiyeceği ekmek üzerinden Mezopotamya’ya bir mercek tutmaya hazır mısınız?”
Mezopotamya’da Ekmek, Üretim, Tüketim, Kültür ve İnanç kitabı yayınlandı.

Mezopotamya’da Ekmek, Üretim, Tüketim, Kültür ve İnanç kitabı yayınlandı.

 

Seydişehir Gazi Ortaokulu Müdürü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümü Yüksek Lisans mezunu Mustafa Metli tarafından yayınlandı.

 

Kitapla ilgili bilgi veren Metli şu ifadelere yer verdi:

“Geçmişte insanlar ne tür ekmekler yapıyordu?

Geçmişteki buğday ve arpa günümüzden farklı mıydı?

Ekmeğin sofradaki, alışverişteki, yevmiyedeki, vergideki önemi neydi?

Mezopotamya Mitolojisi'nde ekmek ile yaratılış arasındaki ilişki nedir?

Atasözlerinde, deyimlerde, mektuplarda, ilahilerde Ekmeğin ne işi var?

Mezopotamya Mitolojisi'nden bize hangi âdetler miras kaldı?

Büyüde, şifada, tapınmada, matematikte, takvimde ekmek mi geçiyor?

Ekmek ile bira ilişkisi de neyin nesidir?

İnsanlar geçmişte nasıl besleniyor, ne tür yemekler yapıyordu?

Günümüzde yenmeli-yenmemeli tartışmasının merkezindeki, uğruna kavga edilen, yere düşse kaldırılan/öpülen, her daim kutsal görülen; ama bir o kadar da israf edilen, ekonominin onun üzerinden hesaplandığı, zor zamanlarda aslan ağzında olan, ölüşülen/bölüşülemeyen, her dönemde temel besin maddesi olmuş ekmeğin hikâyesinin izini geçmiş Mezopotamya medeniyetlerinde sürdük. Öyle bir yerden pencere açtık ki tarih, matematik, gastronomi, coğrafya, tarım, din, mitoloji, edebiyat gibi birçok alanın içerisinde bulduk kendimizi. İnsanlığın kadim yiyeceği ekmek üzerinden Mezopotamya’ya bir mercek tutmaya hazır mısınız?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.