Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Mevlid-i Nebi programı düzenlendi

GÜNDEM 20.10.2021 - 23:26, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Mevlid-i Nebi programı düzenlendi

Seydişehir İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi programı Kızılay Düğün Salonu’nda yapıldı.
Seydişehir İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi programı Kızılay Düğün Salonu’nda yapıldı.   Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s.) doğumu haftası vesilesiyle kutladığımız Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlenen "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" temalı konferansa katılım yoğun oldu.   Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İlçe Müftüsü Adem Bebek’in selamlama konuşması ile devam etti. Müftü Adem Bebek konuşmasında, "Amaç sadece bir doğum kutlamaktan öte Peygamber efendimizin örnekliğinden istifade etmek. İlçe Müftülüğü olarak hafta boyunca tüm kurumlarımızla aile mefhumu konusunu işleyeceğiz." dedi   Programda Peygamberimiz ve aile sinevizyon gösterimi yapılırken, konferansa, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge konuşmacı olarak katıldı.   Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, vefanın gereği olarak bu vatanı bizlere emanet eden şehitleri rahmetle yad ettiklerini, vefa kavramının sevgide, dostlukta, arkadaşlıkta devamlılık anlamına geldiğini, zikretmenin, tefekkür etmenin ve şükretmenin vefa içerisinde yer aldığını, Peygamberimizin "Allah'a şükreden bir kul olmayayım mı" ifadesinin Rabbine karşı vefa duygusunu ön plana çıkarttığının altını çizdi.   Peygamberimizden vefa örnekleriyle sözlerini sürdüren Öge, vefalı bir Peygamberin ümmeti olarak onun sünnetini yaşatmak, adını duyduğumuzda salât-ü selam getirmek ve emaneti Kur'an'ı Kerim'e sahip çıkmakla vefamızı göstermeliyiz temennisinin ardından konuşmasını tamamladı.   Programa Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Seydişehir İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi programı Kızılay Düğün Salonu’nda yapıldı.

Seydişehir İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi programı Kızılay Düğün Salonu’nda yapıldı.

 

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s.) doğumu haftası vesilesiyle kutladığımız Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlenen "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" temalı konferansa katılım yoğun oldu.

 

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İlçe Müftüsü Adem Bebek’in selamlama konuşması ile devam etti. Müftü Adem Bebek konuşmasında, "Amaç sadece bir doğum kutlamaktan öte Peygamber efendimizin örnekliğinden istifade etmek. İlçe Müftülüğü olarak hafta boyunca tüm kurumlarımızla aile mefhumu konusunu işleyeceğiz." dedi

 

Programda Peygamberimiz ve aile sinevizyon gösterimi yapılırken, konferansa, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge konuşmacı olarak katıldı.

 

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, vefanın gereği olarak bu vatanı bizlere emanet eden şehitleri rahmetle yad ettiklerini, vefa kavramının sevgide, dostlukta, arkadaşlıkta devamlılık anlamına geldiğini, zikretmenin, tefekkür etmenin ve şükretmenin vefa içerisinde yer aldığını, Peygamberimizin "Allah'a şükreden bir kul olmayayım mı" ifadesinin Rabbine karşı vefa duygusunu ön plana çıkarttığının altını çizdi.

 

Peygamberimizden vefa örnekleriyle sözlerini sürdüren Öge, vefalı bir Peygamberin ümmeti olarak onun sünnetini yaşatmak, adını duyduğumuzda salât-ü selam getirmek ve emaneti Kur'an'ı Kerim'e sahip çıkmakla vefamızı göstermeliyiz temennisinin ardından konuşmasını tamamladı.

 

Programa Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.