Kuraklık korkutuyor

GÜNDEM 11.08.2021 - 18:24, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Kuraklık korkutuyor

Seydişehir’de yer alan ve şehrin ortasından geçen 22 kilometre uzunluğundaki Akçay deresi, yağışların azalması ve sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle kurudu.
İnsan kaynaklı iklim krizi nedeniyle yağışların azalması ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu Seydişehir’de bulanan dereler ve su kaynakları bir bir kururken, son olarak Akçay deresi de kuraklıktan nasibini aldı. Akçay deresinden su alan çevredeki bağ ve bahçe sahipleri de bitkileri için sulama yapamadıklarını ifade ettiler.   ESKİDEN BU DERE HİÇ KURUMAZDI Değirmenci Mahallesi’nde ikamet eden 90 yaşındaki Ahmet Sağım, “Şuan geçen yıllara oranla küresel ısınma ve yağmurların olmaması nedeniyle doğal bir kuraklık var. Bundan dolayı Akçay deresi de etkilendi ve kurudu. Eskiden bu dere hiç kurumazdı. Gür bir şekilde akardı. Şimdi bahçe kuyularımızda da sular bitti. Diğer bir nedeni de yağışların olmaması” dedi. Seydişehir’de yaşanan kuraklığı yetkililere ilettiklerini söyleyen sulama kooperatifi yöneticileri, “Bölgemizde istenilen düzeyde yağış olmadı. Suğla gölünü besleyen kanal ve derelerin kuruması beraberinde kuraklığı ve baraj gölündeki suyun çekilmesine neden oldu. Şuanda pancar, patates ve kabak hasat döneminde de çiftçiler risk altında.” dedi.
Seydişehir’de yer alan ve şehrin ortasından geçen 22 kilometre uzunluğundaki Akçay deresi, yağışların azalması ve sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle kurudu.

İnsan kaynaklı iklim krizi nedeniyle yağışların azalması ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu Seydişehir’de bulanan dereler ve su kaynakları bir bir kururken, son olarak Akçay deresi de kuraklıktan nasibini aldı. Akçay deresinden su alan çevredeki bağ ve bahçe sahipleri de bitkileri için sulama yapamadıklarını ifade ettiler.

 

ESKİDEN BU DERE HİÇ KURUMAZDI

Değirmenci Mahallesi’nde ikamet eden 90 yaşındaki Ahmet Sağım, “Şuan geçen yıllara oranla küresel ısınma ve yağmurların olmaması nedeniyle doğal bir kuraklık var. Bundan dolayı Akçay deresi de etkilendi ve kurudu. Eskiden bu dere hiç kurumazdı. Gür bir şekilde akardı. Şimdi bahçe kuyularımızda da sular bitti. Diğer bir nedeni de yağışların olmaması” dedi.

Seydişehir’de yaşanan kuraklığı yetkililere ilettiklerini söyleyen sulama kooperatifi yöneticileri, “Bölgemizde istenilen düzeyde yağış olmadı. Suğla gölünü besleyen kanal ve derelerin kuruması beraberinde kuraklığı ve baraj gölündeki suyun çekilmesine neden oldu. Şuanda pancar, patates ve kabak hasat döneminde de çiftçiler risk altında.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.