Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Seydişehir'de süneyle mücadele çalışmaları

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.06.2014 - 07:18, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Seydişehir'de süneyle mücadele çalışmaları

Süneyle mücadele çalışmaları çerçevesinde doğaya 35 bin faydalı böcek salındı
 Seydişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, süneyle mücadele kapsamında, hububat ekili alanlara 35 bin faydalı böcek bırakıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "parazitoit" adı verilen faydalı böceklerin, sünenin en önemli ve etkili doğal düşmanı olduğunu söyledi. Parazitoitlerin, süne yumurtalarına kendi yumurtalarını bırakarak bu böceğin çoğalmasını engellediğini ifade eden Ünüvar, doğadaki faydalı böceklerin bu zararlıya yetebilecek düzeyde olmadığını belirtti. Ünüvar, şöyle konuştu: "Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü laboratuvarlarında 35 bin parazitoit üretilerek Çavuş Mahallemizde 40 dekar hububat ekili tarlalara bırakarak biyolojik mücadeleye  başladık. Oluşturduğumuz teknik ekiplerimiz hububat tarlalarını gezerek süne inişlerini takip etmiştir. Süne yumurtalarının çıkışını önlemek amacıyla da ekin tarlalarına, faydalı böceklerin salımını yaptık. Faydalı böceklerin sayısını artırarak sünenin yok olmasını sağlamak istiyoruz."
Süneyle mücadele çalışmaları çerçevesinde doğaya 35 bin faydalı böcek salındı
 Seydişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, süneyle mücadele kapsamında, hububat ekili alanlara 35 bin faydalı böcek bırakıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "parazitoit" adı verilen faydalı böceklerin, sünenin en önemli ve etkili doğal düşmanı olduğunu söyledi.

Parazitoitlerin, süne yumurtalarına kendi yumurtalarını bırakarak bu böceğin çoğalmasını engellediğini ifade eden Ünüvar, doğadaki faydalı böceklerin bu zararlıya yetebilecek düzeyde olmadığını belirtti.

Ünüvar, şöyle konuştu:

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü laboratuvarlarında 35 bin parazitoit üretilerek Çavuş Mahallemizde 40 dekar hububat ekili tarlalara bırakarak biyolojik mücadeleye  başladık. Oluşturduğumuz teknik ekiplerimiz hububat tarlalarını gezerek süne inişlerini takip etmiştir. Süne yumurtalarının çıkışını önlemek amacıyla da ekin tarlalarına, faydalı böceklerin salımını yaptık. Faydalı böceklerin sayısını artırarak sünenin yok olmasını sağlamak istiyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.