Müsiad’tan Bitcoin konferansı
Müsiad’tan Bitcoin konferansı
Müsiad Seydişehir tarafından düzenlenen konferansa Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ekonomist Nurullah Mahmut Dündar konuk oldu. "Dolar Nereye Gider? Bitcoin Ve Kripto Paralar" anlatıldığı konferansa Müsiad Seydişehir üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Müsiad Seydişehir tarafından düzenlenen konferansa Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ekonomist Nurullah Mahmut Dündar konuk oldu. "Dolar Nereye Gider? Bitcoin Ve Kripto Paralar" anlatıldığı konferansa Müsiad Seydişehir üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Müsiad Seydişehir Başkanı Av Uzm Arb Mustafa Akman “Son yıllarda finans dünyası başta olmak üzere tüm dünyada yankı uyandıran kripto para birimleri, “Blockchain (Blokzinciri) Teknolojisi, Bitcoin ve Kripto Paralar” karşı olan ilgi artmaktadır. Ülkemizde de nihayet bu konuyla ilgili adımlar atılmaktadır. Bizde Müsiad Seydişehir ailesi olarak üyelerimize ve iş adamlarımızı bilgilendirmek üzere Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ekonomist Nurullah Mahmut Dündar beyi sizlerle buluşturduk. Müsiad Seydişehir olarak dünya gündemine ait konularda uzman kişileri sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Akman’ın ardından sözü alan Öğretim Görevlisi Ekonomist Nurullah Mahmut Dündar:
“Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz kripto veya elektronik para olarak bildiğimiz Bitcoin’ın arkasında aslında bir Blockchain Teknolojisi yer almakta. Peki nedir bu Blockchain?
Blockchain teknolojisi bireysel kullanıcılara dijital kimlik üzerinde bugüne kadar benzeri görülmemiş bir kontrol imkanı sağlamaktadır.Dolayısıyla küresel açık bir hesap defteri olan blockchain sadece kripto paraların üretiminde değil birçok farklı alanda saklama, yönetme ve depolama gibi işlemler için kullanılmaktadır. Dijital kimliğe sağladığı imkan onu güven ekonomisinin anahtarı kılmaktadır. Bu açıdan blockchain sadece finans sektörü ile sınırlı kalmamakta, dijital teknolojinin sunduğu imkan işletmeler tarafından da fırsata dönüştürülmektedir. Bu yönüyle blockchain teknolojisinin dördüncü sanayi devriminin merkezinde yer aldığı öne sürülmektedir. Öyle ki önümüzdeki süreçte teknolojinin hayatımızda meydana getireceği büyük etkinin sosyal medya, büyük veri, robotlar ya da yapay zeka ile gerçekleşmeyeceğini ifade eden Don Tapscott gerçek devrimin sanal-dijital paranın temelini oluşturan blockchain olduğunu ifade etmektedir. Blockchain teknolojisi ile farklı sektörlerin teknolojiyle entegre olmasını sağlayan önemli adımlar atılmaktadır.
Bitcoin ağı 3 Ocak 2009'da hayata geçti. Manifestonun yazarı Satoshi Nakamoto'dur fakat muhtemelen gerçek ismi değildir. Maksimum bitcoin sayısı 21 milyonla sınırlıdır. Şuan döngüde olan 17 milyon Bitcoin bulunmaktadır ve maksimum üretilebilecek olan Bitcoin sayısı 21 milyondur. 22 Temmuz 2013 tarihi itibarıyla dolaşımdaki Bitcoin’lerin toplam değeri 1.2 milyar dolar seviyesindeyken 4 Haziran 2014 tarihi itibarıyla bu değer 8.2 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. 7 Ocak 2018 tarihinde ise toplam Bitcoin’lerin değeri 542 milyar doları görmüştür. Özetle dijitalleşmenin çıktısı blockchain teknolojisinin getirdiği fırsatlar finans, sağlık, bilim, sanayi gibi farklı sektör ve alanlarda hayatımızı kolaylaştırmakta ve iş yapış şekillerimizi değiştirmektedir.” dedi
Konferansın sonunda MÜSİAD Seydişehir Başkanı Av. Uzm. Arb. Mustafa Akman, Öğretim Görevlisi Ekonomist Nurullah Mahmut Dündar hediye taktim etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.