Tıbbi ve oromatik bitki yetiştirecekler

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.01.2017 - 10:09, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Tıbbi ve oromatik bitki yetiştirecekler

Suğla Tarım Meslek Lisesi aromatik ve tıbbi bitki yetiştiriciliğinde öncülük yapacak.
Suğla Tarım Meslek Lisesi aromatik ve tıbbi bitki yetiştiriciliğinde öncülük yapacak. Seydişehir Suğla Tarım Meslek Lisesi kendisine ait olan 80 bin metrekare arazisinde tıbbi ve aromatik bitki yetiştirecek. Okul Müdürü Ömer Dinçsoy, “Seydişehir iklimine uygun olan bitki türlerinden bu yıl denemeleri yapılacak ve ürün kalitesine uygun ürünleri okulumuz uygulama sahasında üreteceğiz” dedi. Bu konuda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortak hareket edeceklerini söyleyen Dinçsoy, “Gıda ve Tarım Bakanlığı’nın ve Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcımız Harun Tüfekçi’nin aromatik ve tıbbi bitki üretimi konusunda okulumuza her konuda desteği var.”diye konuştu.   İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTMAKTA İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar’da “Türk Traktör tarafından okulumuza bu alanda kullanılmak üzere New Holland 110 d serisi bir traktör bağışı aldık. Bu traktörü ve ekipmanlarını üretimde faal olarak kullanacağız. İnşallah okulumuz hem bölgemizde hem de ülkemizde öncü ve örnek okullardan biri olacaktır. Bu okulumuza ilgi her geçen gün artmaktadır.”dedi. Tarım alanında görev yapan Ziraat Mühendisi Nurgül Nergis, “Tıbbi ve aromatik bitkiler, hastalıkları önlemek, sağlığı sürdürmek veya hastalıkları iyileştirmek için ilaç olarak kullanılan bitkilerdir. Tıbbi bitkiler, beslenme, kozmetik, vücut bakımı gibi alanlarda yer alırken, aromatik bitkiler ise, güzel koku ve tat vermeleri için kullanılmaktadır. Aromatik bitkilerin gıda, kozmetik ve parfümeri sektöründe de geniş kullanım alanı bulunmaktadır”dedi. Tıbbi ve aromatik bitkilerin asırlardan beri gıda, çeşni, ilaç ve şifa amacıyla kullanıldığını ifade eden Nergis, “Bu nedenle kimyon, haşhaş, anason gibi bazı bitkilerin tarımı tarih öncesi devirlerden beri devam etmektedir. Günümüzde de birçok bitki tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır. Türkiye de coğrafi konumu, iklim ve bitki çeşitliliği, tarımsal potansiyeli, geniş yüz ölçümü sayesinde tıbbi ve aromatik bitkiler ticaretinde dünyada önde gelen ülkelerden biridir. Dünyada ve ülkemizde doğaya dönüş bir slogan haline gelmiştir. Yaşam standartları yükseldikçe tıbbi ve aromatik bitkilerin tüketimini de buna paralel olarak artırmıştır. Bundan sonra da bu bitkilerin tüketim alanı artış trendine girmiştir. Önümüzdeki süreç içerisinde artan talepleri karşılamak için; üretim, tüketim ve pazarlama planlaması yapılmalıdır.”diye konuştu.
Suğla Tarım Meslek Lisesi aromatik ve tıbbi bitki yetiştiriciliğinde öncülük yapacak.

Suğla Tarım Meslek Lisesi aromatik ve tıbbi bitki yetiştiriciliğinde öncülük yapacak.

Seydişehir Suğla Tarım Meslek Lisesi kendisine ait olan 80 bin metrekare arazisinde tıbbi ve aromatik bitki yetiştirecek. Okul Müdürü Ömer Dinçsoy, “Seydişehir iklimine uygun olan bitki türlerinden bu yıl denemeleri yapılacak ve ürün kalitesine uygun ürünleri okulumuz uygulama sahasında üreteceğiz” dedi.

Bu konuda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortak hareket edeceklerini söyleyen Dinçsoy, “Gıda ve Tarım Bakanlığı’nın ve Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcımız Harun Tüfekçi’nin aromatik ve tıbbi bitki üretimi konusunda okulumuza her konuda desteği var.”diye konuştu.

 

İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTMAKTA

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar’da “Türk Traktör tarafından okulumuza bu alanda kullanılmak üzere New Holland 110 d serisi bir traktör bağışı aldık. Bu traktörü ve ekipmanlarını üretimde faal olarak kullanacağız. İnşallah okulumuz hem bölgemizde hem de ülkemizde öncü ve örnek okullardan biri olacaktır. Bu okulumuza ilgi her geçen gün artmaktadır.”dedi.

Tarım alanında görev yapan Ziraat Mühendisi Nurgül Nergis, “Tıbbi ve aromatik bitkiler, hastalıkları önlemek, sağlığı sürdürmek veya hastalıkları iyileştirmek için ilaç olarak kullanılan bitkilerdir. Tıbbi bitkiler, beslenme, kozmetik, vücut bakımı gibi alanlarda yer alırken, aromatik bitkiler ise, güzel koku ve tat vermeleri için kullanılmaktadır. Aromatik bitkilerin gıda, kozmetik ve parfümeri sektöründe de geniş kullanım alanı bulunmaktadır”dedi.

Tıbbi ve aromatik bitkilerin asırlardan beri gıda, çeşni, ilaç ve şifa amacıyla kullanıldığını ifade eden Nergis, “Bu nedenle kimyon, haşhaş, anason gibi bazı bitkilerin tarımı tarih öncesi devirlerden beri devam etmektedir. Günümüzde de birçok bitki tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır. Türkiye de coğrafi konumu, iklim ve bitki çeşitliliği, tarımsal potansiyeli, geniş yüz ölçümü sayesinde tıbbi ve aromatik bitkiler ticaretinde dünyada önde gelen ülkelerden biridir. Dünyada ve ülkemizde doğaya dönüş bir slogan haline gelmiştir. Yaşam standartları yükseldikçe tıbbi ve aromatik bitkilerin tüketimini de buna paralel olarak artırmıştır. Bundan sonra da bu bitkilerin tüketim alanı artış trendine girmiştir. Önümüzdeki süreç içerisinde artan talepleri karşılamak için; üretim, tüketim ve pazarlama planlaması yapılmalıdır.”diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.