Seydişehir'de süne mücadelesi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.06.2013 - 15:53, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Seydişehir'de süne mücadelesi

Seydişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün süneyle mücadele arazi çalışmaları sonucunda, ekili alanlarda süne oranını yüzde 0,86 düzeyine düşürüldü.
Seydişehir Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Ünlütürk, yaptığı açıklamada, arazideki süne yoğunluğunu tespit etmek için 10 kişiden oluşan 2 ekiple 2 aydır çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. Çalışmalar sonucunda yüzde 1,5 olan süne yoğunluğunu yüzde 0,89'a düşürdüklerini söyleyen Ünlütürk, şunları kaydetti: "Önemsediğimiz süneyle mücadele çalışmalarımızda netice almamızda en önemli faktör 4 yıl önce başlatılan ağaçlandırma çalışmaları oldu. Çiftçimize ücretsiz 62 bin kayısı, ceviz, iğde, badem ve mahlep  ağaç fidanlarını dağıtmıştık. Bu fidanların yetişmesiyle süne baskı altına alındı. Parazitoidinler sayesinde doğal olarak süneyle mücadele yapıldı. Bu yıl buğdayda arazilerimizde süne yoğunluğu az olacağından kaliteli ve protein oranı yüksek olması bekleniliyor. Ayrıca verimde artacak. 105 bin ton ekmeklik ve makarnalık buğday üretimi tahmin ediyoruz."
Seydişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün süneyle mücadele arazi çalışmaları sonucunda, ekili alanlarda süne oranını yüzde 0,86 düzeyine düşürüldü.

Seydişehir Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Ünlütürk, yaptığı açıklamada, arazideki süne yoğunluğunu tespit etmek için 10 kişiden oluşan 2 ekiple 2 aydır çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

Çalışmalar sonucunda yüzde 1,5 olan süne yoğunluğunu yüzde 0,89'a düşürdüklerini söyleyen Ünlütürk, şunları kaydetti:

"Önemsediğimiz süneyle mücadele çalışmalarımızda netice almamızda en önemli faktör 4 yıl önce başlatılan ağaçlandırma çalışmaları oldu. Çiftçimize ücretsiz 62 bin kayısı, ceviz, iğde, badem ve mahlep  ağaç fidanlarını dağıtmıştık. Bu fidanların yetişmesiyle süne baskı altına alındı. Parazitoidinler sayesinde doğal olarak süneyle mücadele yapıldı. Bu yıl buğdayda arazilerimizde süne yoğunluğu az olacağından kaliteli ve protein oranı yüksek olması bekleniliyor. Ayrıca verimde artacak. 105 bin ton ekmeklik ve makarnalık buğday üretimi tahmin ediyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.