Hayvancılık bölgesinde en büyük sıkıntı elektrik
Hayvancılık bölgesinde en büyük sıkıntı elektrik
Ortakaraören Beldesi'nde Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında 12 başlık koyun süt sağım platformu hizmete girerken, bölgede en büyük sıkıntı elektrik.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında yüzde 50 hibe destekli olarak Ortakaraören Beldesi'nde '12 başlık koyun süt sağım platformu' törenle hizmete girdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ortakaraören Beldesi Armutlu Mevkii'nde bulunan CABET hayvan-cılığa ait süt sağım platformunun açılışına Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Bilal Ünal, Ortakaraören Belediye Başkanı Yusuf Kök, Kesecik Belediye Başkanı Abdullah Yıldız, CABET Hayvancılık İşletmecisi Yusuf Beya, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM
Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında yüzde 50 hibe destekli olan ve 12 koyunun aynı anda 2 ile 6 dakika arasın da sağma kapasitesine sahip ünite 45 bin liraya mal oldu ve Konya'da tamamen yerli imalat olarak gerçekleştirildi.
Törende bir konuşma yapan Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, "Seydişehir ailesi olarak köylerimiz, kasabalarımız ile birlikte sayın Valimizin önderliğinde çalışmalar yapıyoruz. Burada süt sağım ünitesinin hizmete girmesini çok önemsi-yorum, işletme sahibini ve ünitenin imalatını yapan firmayı tebrik ediyorum, bu tür destekli çalışmalarda bizlerden desteğini esirgemeyen sayın Valimize ve Bakan-lığımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu arada Tarım Lisemiz 12 milyon lira ile yakında ihale edilecektir, çalışmaları ve desteklerinden dolayı Milletvekilimiz Harun Tüfekçi ve Hüseyin Acır' a teşekkürlerimi sunuyor, ünitenin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
OVADA BUĞDAYLA KOYUN, GERİSİ OYUN
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Bilal Ünal da; "Seydişehir'de hayvancı-lık son yıllarda gelişmeye başladı. Öyle ki 5 yıl önce 22 bin olan büyük baş hayvan sayımız 34 bine yine 22 bin olan küçükbaş hayvan sayımız da 45 bine çıktı. Bir atasözü vardır 'Ovada buğdayla koyun, gerisi oyun' Bu atasözümüz burada gerçekleşmiştir. Ülkedeki gelişmeler hayvansal ürünlere de ihtiyacı artırmaktadır. Bugünlerde hayvancılık alanında ibre tekrar yukarılara doğru çıkmaya başlamıştır. Ancak çoban, bakıcı gibi sorunlar vardır. Bu sorunlar çalışanların sosyal ihtiyaçlarını karşılamada uzak bölgelerde olduğu için ortaya çıkmaktadır." diye konuştu.
Seydişehir'e 5 milyon lira destek verdiklerini ifede eden Bilal Ünal, ünitenin hayırlı olmasını temenni etti.
BİR İLKİ YAŞIYORUZ
Ortakaraören Belediye Başkanı Yusuf Kök ise yaptığı konuş-mada; "Ortakaraören son yıllarda ilkleri yaşayan ve yaşatan bir yerleşim birimi olarak dikkat çekmektedir. Burada bir ilki yaşıyoruz ve süt sağım ünitesi hizmete girmektedir. Burası Armutlu Mevkii. Bozkır Armutlu köyü 300 yıl önce bu mevkiden göç edenler tarafından kurulmuştur." şeklinde konuştu.
MEDAŞ TESİSLERİN ÖNÜNÜ AÇSIN
"Belediyecilik müteşebbislerin önünü açmaktır" diyen Başkan Yusuf Kök, kendilerinin müteşebbislerin önünü açtıklarını ifade etti.
Tesiste elektrik olmadığını kaydeden Başkan Kök, MEDAŞ yetkililerinin bir an önce bu tesise elektrik vererek tesisin önünü açmaları gerektiğini, şu anda Ortakaraören Beldesi'nde 10 bin büyük baş, 5 bin de küçükbaş hayvan bulunduğunu sözlerine ekledi.
MEDAŞ DEVLET ELİNDE OLSAYDI ŞU ANA KADAR ELEKTRİĞİMİZ GELMİŞTİ
İşletme sahibi Yusuf Beyaz da konuşmasında, "Koyun üretiminde farkındalık yaratmak amacıyla çalıştıklarını belirterek, bu amaçla süt sağım platformunu hizmete aldıklarını, ancak tesiste elektrik olmadığı için çok zorluk çektiklerini dile getirdi.
Beyaz, "Şayet MEDAŞ devlet elinde olsaydı şu ana kadar elektriğimiz gelmişti."dedi.
Konuşmalardan sonra süt sağım ünitesinin tanıtımı yapıldı ve hizmete açıldı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.