Hastanelerde randevu sıkıntısı

SAĞLIK 09.10.2021 - 10:32, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Hastanelerde randevu sıkıntısı

Devlet hastanelerinde randevu almak giderek zorlaşırken polikliniklerdeki yoğunluk da arttıkça artıyor.
Devlet hastanelerinde randevu almak giderek zorlaşırken polikliniklerdeki yoğunluk da arttıkça artıyor. Kamu hastanelerinde, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ndeki (MHRS) randevu aralığının 5 dakikaya düşürülmesi de sağlık sisteminde büyüyen çatlağın göstergesi. Koronavirüs nedeniyle devlet hastanelerindeki sağlık çalışanlarına yönelik konulan istifa yasağının kaldırılmasıyla da yoğunluktan şikâyet eden birçok doktor ya görevi bıraktı ya da emekli oldu. Alarm veren sağlık sistemindeki kötü gidişattan şikâyet eden sosyal medya kullanıcıları yaşadıkları sorunları paylaşarak tepki gösterdi.   RANDEVU KRİZİ GİTTİKÇE BÜYÜYOR! Özellikle büyük şehirdeki devlet hastanelerinde birçok bölümde randevu almak imkânsız hale geldi. Randevu krizine karşı Sağlık Bakanlığı da MHRS’deki randevu aralıklarını 5 dakikaya düşürdü. Alınan yeni kararla birlikte zaten yoğun bir tempoda çalışan doktorlar da Sağlık Bakanlığı’na tepki gösterdi. Koronavirüs salgını nedeniyle iyice çıkmaza giren sağlık sistemine karşı nasıl önlem alınacağı bilinmezken devlet hastanelerindeki polikliniklerde yoğunluk da giderek artıyor. Öte yandan koronavirüs nedeniyle getirilen istifa yasağının da kaldırılmasıyla birlikte birçok doktor da ya istifa ediyor ya da emekli oluyor…   SOSYAL MEDYADA RANDEVU ŞİKÂYETLERİ ARTIYOR Devlet hastanelerinde haftalardır randevu almayan vatandaşları sosyal medyadaki şikâyetleri giderek artıyor. Hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle muayene olmayan onlarca kişi sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla tepki gösteriyor. Dâhiliye, ortopedi, cildiye, göz, kardiyoloji gibi bölümler başta olmak üzere randevu almanın çok zor olduğu büyük şehirlerde tahlil içinde aylar sonrasına gün veriliyor. Durumu acil olan vatandaşların hastalıklarının teşhisinin gecikmesine sebep olan durumla ilgili Türkiye Tabipler Birliği de Sağlık Bakanlığı’na bir yazı gönderdiği biliniyor.
Devlet hastanelerinde randevu almak giderek zorlaşırken polikliniklerdeki yoğunluk da arttıkça artıyor.

Devlet hastanelerinde randevu almak giderek zorlaşırken polikliniklerdeki yoğunluk da arttıkça artıyor.

Kamu hastanelerinde, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ndeki (MHRS) randevu aralığının 5 dakikaya düşürülmesi de sağlık sisteminde büyüyen çatlağın göstergesi. Koronavirüs nedeniyle devlet hastanelerindeki sağlık çalışanlarına yönelik konulan istifa yasağının kaldırılmasıyla da yoğunluktan şikâyet eden birçok doktor ya görevi bıraktı ya da emekli oldu. Alarm veren sağlık sistemindeki kötü gidişattan şikâyet eden sosyal medya kullanıcıları yaşadıkları sorunları paylaşarak tepki gösterdi.

 

RANDEVU KRİZİ GİTTİKÇE BÜYÜYOR!

Özellikle büyük şehirdeki devlet hastanelerinde birçok bölümde randevu almak imkânsız hale geldi. Randevu krizine karşı Sağlık Bakanlığı da MHRS’deki randevu aralıklarını 5 dakikaya düşürdü. Alınan yeni kararla birlikte zaten yoğun bir tempoda çalışan doktorlar da Sağlık Bakanlığı’na tepki gösterdi. Koronavirüs salgını nedeniyle iyice çıkmaza giren sağlık sistemine karşı nasıl önlem alınacağı bilinmezken devlet hastanelerindeki polikliniklerde yoğunluk da giderek artıyor. Öte yandan koronavirüs nedeniyle getirilen istifa yasağının da kaldırılmasıyla birlikte birçok doktor da ya istifa ediyor ya da emekli oluyor…

 

SOSYAL MEDYADA RANDEVU ŞİKÂYETLERİ ARTIYOR

Devlet hastanelerinde haftalardır randevu almayan vatandaşları sosyal medyadaki şikâyetleri giderek artıyor. Hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle muayene olmayan onlarca kişi sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla tepki gösteriyor.

Dâhiliye, ortopedi, cildiye, göz, kardiyoloji gibi bölümler başta olmak üzere randevu almanın çok zor olduğu büyük şehirlerde tahlil içinde aylar sonrasına gün veriliyor. Durumu acil olan vatandaşların hastalıklarının teşhisinin gecikmesine sebep olan durumla ilgili Türkiye Tabipler Birliği de Sağlık Bakanlığı’na bir yazı gönderdiği biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.