Genç işsizlik büyüyerek artıyor

SİYASET 12.07.2021 - 10:58, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Genç işsizlik büyüyerek artıyor

CHP Seydişehir Gençlik Kolları Başkanı Levent Kavak, yazılı bir açıklama yaparak, “Geciken işsizlik değil, Seydişehir gençliğinin aydınlık geleceğidir.”dedi.
CHP Seydişehir Gençlik Kolları Başkanı Levent Kavak, yazılı bir açıklama yaparak, “Geciken işsizlik değil, Seydişehir gençliğinin aydınlık geleceğidir.”dedi.   Kavak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye'nin kronik sorunu haline gelen ve pandemi ile birlikte 10 milyon sınırına ulaşan işsizlik, en büyük darbeyi gençlere vurdu. Ekonomik döngüde kendine yer bulamayan ve işsizlik dalgası altında umudunu yitiren gençler için eğitimli olmak da bir fark yaratmazken, çalışan gençler arasında ise yüksek yoksulluk oranı ve kayıt dışı istihdam iyice dikkat çekmeye başlamıştır. Türkiye 'de her geçen gün eğitimli işsizlik artarken Seydişehir'de de eğitimli işsizlik artmış durumda. Seydişehirli genç arkadaşlarımız saati 6-7 TL ile kafelerde çalışmak zorunda kalıyor. Sigorta olmadığı gibi asgari ücretin altında maaşa muhtaç kalıyor. Peki genç arkadaşlarımız bu durumdayken yetkili kurumlar denetim yapıyor mu? Veya genç arkadaşlarımıza yönelik bir çözüm arayışı var mı? Geçtiğimiz günlerde Seydişehir Belediyesi tarafından ne kadar geciksede en sonunda açılan kariyer istihdam merkezi memleketimizin gençlerine bir katkı sağlayacak mı? Her ne kadar genç işsizliğin çözümü geciksede, geciken işsizlik değil, Seydişehir gençliğinin aydınlık geleceğidir. Maalesef mağazalarda çalışan öğretmen sayısı okullardan daha fazla, birçok mühendislik, PDR ve çeşitli meslek guruplarında okuyan genç arkadaşlarımız şuan kara kara düşünmektedir.   Seydişehir'de genç işsizlik büyüyerek artıyor. Umutsuz bir göç yaban ellere çoktan başlamıştı zaten. Bu durum Seydişehir gibi bir sanayi ve tarım hayvancılık kenti için utanç verici bir manzaradır. Yerel ekonominin bozukluk tablosu ağırlaşıyor. Seydişehir gencinin gündeminde 2021 yılında yine öncelikli salgın, işsizlik, yatırım, göç ve ekonomik sorunlar var. Yetkililer genç işsizliğe öncelik vermek zorundadır. Çünkü genç arkadaşlarımızın insanca yaşamaya hakkı vardır. Israrla vurguluyoruz: En önemli gündem maddesi işsizlik, yoksulluk, göç ve salgın. İşsizliğin azaltılması yatırıma bağlı, özellikle endüstriyel yatırımlara önem vermeliyiz. Memleketimizde genç arkadaşlarımıza yönelik iş imkanları sunulmalı çeşitli projelerle destek olunmalıdır. Gençlerin çalıştığı kurum, fabrika ve özel işletmeler denetim altına girmeli ve genç arkadaşlarımızın emeğine sahip çıkılmalıdır. Seydişehir gençliğinin aydınlık geleceği kimsenin rantından önemli değildir. Yetkilileri genç işsizliğe sahip çıkmaya davet ediyoruz.”
CHP Seydişehir Gençlik Kolları Başkanı Levent Kavak, yazılı bir açıklama yaparak, “Geciken işsizlik değil, Seydişehir gençliğinin aydınlık geleceğidir.”dedi.

CHP Seydişehir Gençlik Kolları Başkanı Levent Kavak, yazılı bir açıklama yaparak, “Geciken işsizlik değil, Seydişehir gençliğinin aydınlık geleceğidir.”dedi.

 

Kavak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye'nin kronik sorunu haline gelen ve pandemi ile birlikte 10 milyon sınırına ulaşan işsizlik, en büyük darbeyi gençlere vurdu. Ekonomik döngüde kendine yer bulamayan ve işsizlik dalgası altında umudunu yitiren gençler için eğitimli olmak da bir fark yaratmazken, çalışan gençler arasında ise yüksek yoksulluk oranı ve kayıt dışı istihdam iyice dikkat çekmeye başlamıştır. Türkiye 'de her geçen gün eğitimli işsizlik artarken Seydişehir'de de eğitimli işsizlik artmış durumda. Seydişehirli genç arkadaşlarımız saati 6-7 TL ile kafelerde çalışmak zorunda kalıyor. Sigorta olmadığı gibi asgari ücretin altında maaşa muhtaç kalıyor. Peki genç arkadaşlarımız bu durumdayken yetkili kurumlar denetim yapıyor mu? Veya genç arkadaşlarımıza yönelik bir çözüm arayışı var mı? Geçtiğimiz günlerde Seydişehir Belediyesi tarafından ne kadar geciksede en sonunda açılan kariyer istihdam merkezi memleketimizin gençlerine bir katkı sağlayacak mı? Her ne kadar genç işsizliğin çözümü geciksede, geciken işsizlik değil, Seydişehir gençliğinin aydınlık geleceğidir. Maalesef mağazalarda çalışan öğretmen sayısı okullardan daha fazla, birçok mühendislik, PDR ve çeşitli meslek guruplarında okuyan genç arkadaşlarımız şuan kara kara düşünmektedir.

 

Seydişehir'de genç işsizlik büyüyerek artıyor. Umutsuz bir göç yaban ellere çoktan başlamıştı zaten. Bu durum Seydişehir gibi bir sanayi ve tarım hayvancılık kenti için utanç verici bir manzaradır. Yerel ekonominin bozukluk tablosu ağırlaşıyor. Seydişehir gencinin gündeminde 2021 yılında yine öncelikli salgın, işsizlik, yatırım, göç ve ekonomik sorunlar var. Yetkililer genç işsizliğe öncelik vermek zorundadır. Çünkü genç arkadaşlarımızın insanca yaşamaya hakkı vardır.

Israrla vurguluyoruz:

En önemli gündem maddesi işsizlik, yoksulluk, göç ve salgın. İşsizliğin azaltılması yatırıma bağlı, özellikle endüstriyel yatırımlara önem vermeliyiz. Memleketimizde genç arkadaşlarımıza yönelik iş imkanları sunulmalı çeşitli projelerle destek olunmalıdır. Gençlerin çalıştığı kurum, fabrika ve özel işletmeler denetim altına girmeli ve genç arkadaşlarımızın emeğine sahip çıkılmalıdır. Seydişehir gençliğinin aydınlık geleceği kimsenin rantından önemli değildir. Yetkilileri genç işsizliğe sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.