Alacabel Tüneli’nde çalışmalar yeniden başladı

GÜNDEM 10.05.2022 - 12:45, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Alacabel Tüneli’nde çalışmalar yeniden başladı

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yapımına ara verilen Alacabel Tüneli’nde çalışmaların başladığını kaydetti.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yapımına ara verilen Alacabel Tüneli’nde çalışmaların başladığını kaydetti. Başkan Tutal, Konya’yı Antalya’ya bağlayan Seydişehir karayolu üzerinde de bulunan, yapım çalışmaları devam eden Alacabel Tüneli’ne giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Tutal, “İlçemizi yakından ilgilendiren, Konya-Antalya yolunun konforunu artırarak mesafeyi 7 kilometre kısaltan Alacabel Tünelinin tamamlanması hususunda geçtiğimiz aylarda Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaosmanoğlu ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekilimiz Leyla Şahin Usta ile görüşmemizi sağlamıştık. Sayın Bakanımız ve Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda 2023 yılı sonuna kadar tünelin tamamlanması hedeflenmişti. Bu doğrultuda çalışmalar bugün itibariyle tünelde yeniden çalışmalar başladı ve çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Mevcut durumda 7.3 kilometre uzunluğunda olan tünelimiz gidiş ve gelişli olup sol tüp 7 bin 360, sağ tüp 7 bin 360 toplam 14 bin 720 metre.   HER İKİ TÜPTE 12 BİN 50 METRE AÇILDI Her iki tüpte 12 bin 50 metresi açılmış durumda olup 2 bin 660 metresi şuan açılmamış. Çalışmalar kapsamında sol tüpte bin 200 metre, sağ tüpte bin 452 metre kazılmayan bölge bulunmakta. Ayrıca 8 bin 532 metre kaplam betonu tamamlanmıştır. Tünel çalışmaları ile birlikte ayrıca tünelin çıkış bölümünde bulunan 10 kilometrelik yol çalışmaları da başlamış durumda.   2023 SONU TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR Çalışmaları başlanılan tünelin 2022 yılında 250 milyon TL ödenek ayrılmış olup çalışmalara hız kesmeden devam edildiği takdirde 2023 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. İlçemize kazandırılmasını planlana projelerimiz gerek Seydişehir’de gerekse Konya-Ankara ayağında takipçisi oluyor ve söz verdiğimiz çalışmalarımızı yerine getirerek hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Yapım çalışmalarına başlanılan Alacabel tünelimizin de ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yapımına ara verilen Alacabel Tüneli’nde çalışmaların başladığını kaydetti.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yapımına ara verilen Alacabel Tüneli’nde çalışmaların başladığını kaydetti.

Başkan Tutal, Konya’yı Antalya’ya bağlayan Seydişehir karayolu üzerinde de bulunan, yapım çalışmaları devam eden Alacabel Tüneli’ne giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Tutal, “İlçemizi yakından ilgilendiren, Konya-Antalya yolunun konforunu artırarak mesafeyi 7 kilometre kısaltan Alacabel Tünelinin tamamlanması hususunda geçtiğimiz aylarda Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaosmanoğlu ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekilimiz Leyla Şahin Usta ile görüşmemizi sağlamıştık. Sayın Bakanımız ve Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda 2023 yılı sonuna kadar tünelin tamamlanması hedeflenmişti.

Bu doğrultuda çalışmalar bugün itibariyle tünelde yeniden çalışmalar başladı ve çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Mevcut durumda 7.3 kilometre uzunluğunda olan tünelimiz gidiş ve gelişli olup sol tüp 7 bin 360, sağ tüp 7 bin 360 toplam 14 bin 720 metre.

 

HER İKİ TÜPTE 12 BİN 50 METRE AÇILDI

Her iki tüpte 12 bin 50 metresi açılmış durumda olup 2 bin 660 metresi şuan açılmamış. Çalışmalar kapsamında sol tüpte bin 200 metre, sağ tüpte bin 452 metre kazılmayan bölge bulunmakta. Ayrıca 8 bin 532 metre kaplam betonu tamamlanmıştır. Tünel çalışmaları ile birlikte ayrıca tünelin çıkış bölümünde bulunan 10 kilometrelik yol çalışmaları da başlamış durumda.

 

2023 SONU TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Çalışmaları başlanılan tünelin 2022 yılında 250 milyon TL ödenek ayrılmış olup çalışmalara hız kesmeden devam edildiği takdirde 2023 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. İlçemize kazandırılmasını planlana projelerimiz gerek Seydişehir’de gerekse Konya-Ankara ayağında takipçisi oluyor ve söz verdiğimiz çalışmalarımızı yerine getirerek hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Yapım çalışmalarına başlanılan Alacabel tünelimizin de ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.