Rektör Mustafa Şahin görevi devraldı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.01.2016 - 21:58, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Rektör Mustafa Şahin görevi devraldı

Selçuk Üniversitesi'nin yeni rektörü hemşehrimiz Prof.Dr. Mustafa Şahin, görevi Hakkı Gökbel'den devraldı.
Selçuk Üniversitesi'nin yeni rektörü hemşehrimiz Prof.Dr. Mustafa Şahin, görevi Hakkı Gökbel'den devraldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Selçuk Üniversitesi'nin rektörlüğüne atanan Prof.Dr. Mustafa Şahin, görevini S.Ü. eski Rektörü Hakkı Gökbel'den törenle aldı. Prof. Dr. Gökbel’den görevi devralan Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Bu süreçte bizlere destek veren hocalarımıza, Konya halkımıza, bürokrasiye, siyasetçilere, Sayın Başbakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın YÖK Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu önemli bir süreçti. Hocam da ifade ettiler. Selçuk Üniversitesi’ne bugüne kadar seçimlerden birinci çıkan rektör adayları atandı. Hocalarımızın tercihlerine Sayın Cumhurbaşkanlarımızın verdiği değerin bir göstergesi olarak bunu okumak, algılamak lazım. 4 yıldır rektörlük yönetiminin içindeyim. Üniversitemizin bütün kapasitesini, potansiyelini biliyorum. Sorunlarını biliyoruz. Aldığımız yerden üniversitemizi daha başarılı yerlere taşımak için, Konyamıza, halkımıza ve ülkemize hizmet edebilmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Ama burada şunu ifade etmek isterim ki; bu süreç içerisinde bir rektör kendi başına hiçbir şey yapamaz. Bunu yapacaksak beraber, sizlerle yapacağız. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Paylaşmacı, katılımcı olacağız. Sayın Başbakanımızın selamları var. Bizleri tebrik ettiler. En önemli tavsiyesi, sürecin başından beri bunu söyledi; ‘Birleştirici, kucaklayıcı olun, birlikte çalışın ve üniversitemizi çok iyi yerlere taşıyın’ ifadelerini kullanmıştır. Bu bizi son derece mutlu etmiştir. Ben bu açıdan hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonra da hep birlikte, beraber bu yolda yürüyeceğiz.” dedi. Konuşmaların ardından, Rektör Prof. Dr. Şahin, Prof. Dr. Gökbel’e çini işlemeli vazo hediye etti. Rektör Prof. Dr. Şahin ve öğretim üyeleri, daha sonra Prof. Dr. Gökbel’i Rektörlük binası önünden uğurladı.   MUSTAFA ŞAHİN KİMDİR? 1961 yılında Seydişehir Yenice’de dünyaya gelen Şahin, Yeniceköy ilkokulunun ardından Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulu’nu tamamladı. Liseyi İstanbul Fatih İmam Hatip Lisesi’nde okuyan Şahin, ODTÜ İnşaat Mühendisliği İngilizce Hazırlık Okulu’nda 1 yıl öğrenim gördü. 1981-1987 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimi gören Şahin, ihtisasını ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda tamamladı. Şahin evli ve 3 çocuk babası…
Selçuk Üniversitesi'nin yeni rektörü hemşehrimiz Prof.Dr. Mustafa Şahin, görevi Hakkı Gökbel'den devraldı.

Selçuk Üniversitesi'nin yeni rektörü hemşehrimiz Prof.Dr. Mustafa Şahin, görevi Hakkı Gökbel'den devraldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Selçuk Üniversitesi'nin rektörlüğüne atanan Prof.Dr. Mustafa Şahin, görevini S.Ü. eski Rektörü Hakkı Gökbel'den törenle aldı.

Prof. Dr. Gökbel’den görevi devralan Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Bu süreçte bizlere destek veren hocalarımıza, Konya halkımıza, bürokrasiye, siyasetçilere, Sayın Başbakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın YÖK Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu önemli bir süreçti. Hocam da ifade ettiler. Selçuk Üniversitesi’ne bugüne kadar seçimlerden birinci çıkan rektör adayları atandı. Hocalarımızın tercihlerine Sayın Cumhurbaşkanlarımızın verdiği değerin bir göstergesi olarak bunu okumak, algılamak lazım. 4 yıldır rektörlük yönetiminin içindeyim. Üniversitemizin bütün kapasitesini, potansiyelini biliyorum. Sorunlarını biliyoruz. Aldığımız yerden üniversitemizi daha başarılı yerlere taşımak için, Konyamıza, halkımıza ve ülkemize hizmet edebilmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Ama burada şunu ifade etmek isterim ki; bu süreç içerisinde bir rektör kendi başına hiçbir şey yapamaz. Bunu yapacaksak beraber, sizlerle yapacağız. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Paylaşmacı, katılımcı olacağız. Sayın Başbakanımızın selamları var. Bizleri tebrik ettiler. En önemli tavsiyesi, sürecin başından beri bunu söyledi; ‘Birleştirici, kucaklayıcı olun, birlikte çalışın ve üniversitemizi çok iyi yerlere taşıyın’ ifadelerini kullanmıştır. Bu bizi son derece mutlu etmiştir. Ben bu açıdan hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonra da hep birlikte, beraber bu yolda yürüyeceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından, Rektör Prof. Dr. Şahin, Prof. Dr. Gökbel’e çini işlemeli vazo hediye etti. Rektör Prof. Dr. Şahin ve öğretim üyeleri, daha sonra Prof. Dr. Gökbel’i Rektörlük binası önünden uğurladı.

 

MUSTAFA ŞAHİN KİMDİR?

1961 yılında Seydişehir Yenice’de dünyaya gelen Şahin, Yeniceköy ilkokulunun ardından Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulu’nu tamamladı. Liseyi İstanbul Fatih İmam Hatip Lisesi’nde okuyan Şahin, ODTÜ İnşaat Mühendisliği İngilizce Hazırlık Okulu’nda 1 yıl öğrenim gördü.

1981-1987 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimi gören Şahin, ihtisasını ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda tamamladı. Şahin evli ve 3 çocuk babası…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.