Yaz Spor Okulları açılıyor

 Okulların tatile girmesi ile harekete geçen Seydişehir Belediyesi, çocukların yaz günlerini dolu dolu değerlendirebilecekleri spor faaliyetlerini bu yıl 8 branşta açmayı planlıyor. Takım ve ferdi spor branşlarında uzman antrenörler eşliğinde yapılacak olup yaz tatili boyunca devam edecek ücretsiz kurslar çocuklara fiziki ve ruhen güçlü bireyler kazandırmayı amaçlıyor.

Gençlerimizi, çocuklarımızı, alkol, sigara, oyun salonları ve diğer kötü alışkanlıklardan uzaklaştırma, boş vakitleri değerlendirme ve sağlıklı bir birey yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Bilgili, aynı zamanda ruhen ve fiziki olarak güçlü bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Eğitim sadece kitapta yazanları aktarmak olmaz, insanın her alanda kendisini yetişmesini gerektirir. Belediye olarak  sağlıklı, özgüven sahibi, topluma yararlı bireyler yetiştirmek asli görevlerimizdendir. " Şeklinde konuştu.

Bu sene faaliyete geçen Sebeltaş A.Ş. Yüzme Havuzun yaz boyu faaliyette olacağını da belirten Başkan Tutal, yüzme havuzunda da yüzme kursları da verileceğini söyledi.

Seydişehir de takım sporlarında voleybol, basketbol ve futbol yer alırken, ferdi sporlarda yüzme, Taekwondo, Judo, Karate ve milli sporumuz Güreş yer alıyor. Yaz okulu kurslarının yaz sezonu sonuna kadar devam edeceği bildirildi.