TYP başvurularında yarın son gün

Seydişehir İŞKUR Müdürlüğü, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 15 kişi istihdam edecek. Buşvurular yarın sona eriyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı, ekli listede yer alan 16 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yer alan resmi okullarda temizlik, bakım ve onarım hizmetlerinin desteklenmesi faaliyetlerine yönelik Toplum Yararına Program, 01.10.2024 - 31.03.2025 tarihleri arasında 6 ay süre ile uygulanacaktır.

Başvurular 23.09.2024-25.09.2024 tarihleri arasında "3 gün süre", esube.iskur.gov.tr internet sayfamızdan, Alo170 iletişim hattı üzerinden, e- Devlet kapısı üzerinden veya İŞKUR Müdürlüklerinden şahsen yapılabilecektir.

TYP Katılım şartları:

➤ Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak;

> Kuruma kayıtlı olmak;

➤ 18 yaşını tamamlamış olmak;

➤ Kişinin TYP'ye başvurduğu gün sigortasız (işsiz) olması gerekir.

> Emekli ve malul aylığı almamak; (sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar TYP'ye katılabilir.)

➤ Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç); Uzaktan eğitim alanlar TYP'ye katılamaz.

> İsteğe bağlı sigortalılık hariç sigortalı sayılan kişiler TYP'ye katılamaz. (4b tarımsal faaliyette bulunanlar ile ek-5 tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışan kişiler TYP'ye katılabilir)

> Terör örgütlerine veya Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP'ye katılamaz.

➤ Başvuru/katılım şartlarının programa başvuru anında, programa başlama anında ve program süresince korunması zorunludur.

> Başvuru başlangıç tarihi aynı gün olan TYP'lerden yalnızca bir tanesine başvuru yapılabilir.

> TYP’lere devam süresince AKS'ye (Adres Kayıt Sistem) göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birisi katılabilir.

AKS'ye göre aynı adreste oturanların, bir aylık asgari ücretin net tutarının bir buçuk (1,5) katını (25.503 TL) aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP'ye katılamaz.

Bir katılımcı TYP'den en fazla dokuz ay yararlanabilir. TYP'lerden 27/9/2017 tarihinden itibaren dokuz ay ve daha fazla süreyle yararlanmış olanlar için azami süre tamamlanmış sayılır.”