Tüfekci, yatırımları değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Seydişehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Tutal ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

2013 yılında Seydişehir'e yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Milletvekili Harun Tüfekçi, 30 Mart yerel seçimlerinin genel seçim havasında geçeceğini söyledi.

Meclis genel kurulu ve parti genel merkezindeki çalışmalar sebebi ile uzunca bir aradan sonra Seydişehir'e geldiğini belirten Tüfekçi, "Öncelikli olarak 30 Mart seçimlerinin Seydişehir'e, Konya'ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Başkan adayımız Mehmet Tutal'ın çalışkan ve dürüstlüğünden endişemiz yok. Seçime iki ayı aşkın bir süre var, bu süre içinde gerekli çalışmaları yaparak seçimleri kazanacağız. Mehmet Tutal belediye kaynaklarını çar çur etmeden, aşırı borçlan-ma yapmadan kaynak üreterek çalışacak, bunu da halkımız değerlendirecektir" dedi.

HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

"Bugün Türkiye'de paralel yapı oluşmuş, faiz lobisi oluşmuş, 11 yıldır AK Parti'yi sandıkta yenemeyenler gayri meşru yollarla nasıl yeneriz onun çalışması içine girmişlerdir. Biz durmayacağız millete hizmet etmeye devam edeceğiz, bu yolda emin adımlarla yürüyeceğiz" diyen Tüfekçi, "Millete olan sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz, demokrasiden yanayız. Türkiye önemli bir seçim sürecine giriyor, mahalli seçim, Cumhurbaşkanı ve genel seçimler var. Bu süreçte bizi yolsuzluklarla itham edenler yatırımları görmüyorlar."diye konuştu.

Konya'nın 11 yılda 30 milyar yatırım aldığını kaydeden Tüfekçi, "Seydişehir'de bundan nasibini aldı. Burada fabrika kapanacak dediler oysa 500 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldı. Proje getirip bizim kapımızı çalmayanların şimdi bizi eleştirmeye hakkı yoktur. Bakın 60 evlere spor tesisi yaptık. İkinci bir sahayı yapacağız, belediye başkanının bizden hiçbir talebi olmadı, olsaydı yerine getirirdik. Bizim yatırımlara engel oldu-ğumuzu söyleyenler iftira atmaktadır. Beni arayıp benden bir şey isteyip de yapmadıysam istifa etmeye hazırım" şeklinde konuştu.

SEYDİŞEHİR-KONYA YOLUNA SICAK ASFALT

 

Seydişehir-Konya Karayolu'nun bu yıl tamamlanacağını ve sıcak asfalt kaplama yapılacağını söyleyen Tüfekçi, 2 bin 917 metre uzunluğunda Tınaztepe tünelinin etüt çalışmalarının başladığını, 7 bin 360 metre Alacabel tünelinin etüt çalışmalarının tamamlandığını, İncesu Taşağıl üst geçitlerinin devam ettiğini, Taraşçı yolunun bu yıl genişletileceğini, ayrıca 2023 yılı projesi kapsamında Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Konya, Seydişehir, Manavgat, Antalya hızlı tren projesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Milletvekili Harun Tüfekçi, Seydişehir'e yapılacak olan T tipi cezaevi yapımında da bir sıkıntının olmadığını, şubat ayı içerisinde yer tesliminin yapılacağını, açık cezaevinde seracılık ve tarımsal faaliyetlere yer verile-ceğini sözlerine ekledi.