Tarım Meslek'te 5 yıldızlı hizmet
Suğla Tarım Meslek Lisesi pansiyonunda kalan 110 öğrenciye açık büfe dengeli beslenme alışkanlığını kazanma konusunda uygulamalı eğitim yapıldı.
Pansiyon mutfağında okul aşçıları tarafından özenle hazırlanan menüler açık büfe şeklinde sunuldu. Okul öğretmenleri ve öğrenciler yiyebilecekleri kadar kendileri seçerek yemeklerini aldılar. Uygulama sonucunda israf ve çöpe atılan yemek ve ekmek miktarının az olduğu görüldü. Bu uygulamaya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Uluyurt ve idareciler katıldı. Şube Müdürü Ali Uluyurt çok güzel bir çalışma olduğunu ve öğrencilerin ileriki yaşamlarında otel, tesis ve restoranlarda açık büfede yemek yeme alışkanlığı kazanmalarının faydalı olacağını söyledi.
Okul Müdürü Ömer Dinçsoy, “Ara ara bu tarz uygulamalar yapıyoruz ve öğrencilerimiz bu tarz uygulamalardan memnun kalıyorlar. Açık büfe uygulamamızda dengeli beslenme konusunda ihtiyacı kadar yemek alma ve israf etmeme konusunda öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. Çalışma sonucunda bu uygulamanın faydalı olduğunu gördük. Bu çalışmaya emeği geçen müdür yardımcımız Mustafa Sevinç ve pansiyonda çalışan aşçı, yardımcı personelimize teşekkür ediyorum”dedi.