Sonel'e bir ödül de Türkiye Diyanet Vakfı'ndan

Türkiye Diyanet Vakfı kuruluşunun 40. yılında iyilikleri çoğaltmak adına insanlara faydalı olan, yetim öksüzleri gözeten eğitime katkıda bulunan bu ve buna benzer iyilik timsali faaliyetlerde bulunanlar arasından titizlikle seçilenlere takdim ettiği Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülüne bu yıl Kaymakam Tuncay Sonel layık görüldü.

Seydişehir'e atandığı ilk günden beri halkla iç içe olan, eğitim başta olmak üzere yetim, öksüz, engelli, yaşlı ve kimsesizlerin, şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanında olan, onlara devletin şefkatini güler yüzünü ve sıcaklığını gösteren, ayrıca ilçede yüzlerce ev ziyaretleri yaparak gönüllere giren, bazen pazarda bazen de hasta ziyaretinde bazen de cenazede halkla beraber olan kapısı daima herkese açık olan Kaymakam Sonel'i, Türkiye Diyanet Vakfı bu ödüle layık gördü.

Vakıf yetkililerince yapılan açıklamada "Kaymakam Sonel'in yetim, öksüz, engelli, garip ve yaşlılarla ilgili çalışmalarının her birisi bu ödülün kendisine takdim edilmesi için birer sebep, hele en son Engeli olan Mehmet Koyuncu'nun cenaze-sinde defin esnasında Kaymakam Sonel'in mezara inerek cenazeyi bizzat kendisinin elleri ile yerine koyması bile bu iyilik ödülünün alınması için başlı başına yeter" denildi.

Kızılay Düğün Salonunda yapılan Kutlu Doğum anma etkinliklerinde Kaymakam Sonel'e ödülü Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar tarafından takdim edildi.