Soğuk hava donduruyor

Seydişehir’de hava son 24 saatte yapılan ölçümlere göre adeta donduruyor. Ölçümlerde kent merkezinde sıcaklık sıfırın altında 23 derece olarak kaydedildi.

Seydişehir’de hafta sonundan itibaren etkili olan soğuk hava kütlesi kentte hayatı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığı dün akşam sıfırın altında 23 derece olarak gerçekleşirken, soğuk hava nedeniyle birçok işyerlerinin camları da buzla kaplandı.

 

HAVA SICAKLIKLARI DA MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA

Son yılların en yoğun kar yağışını alan Seydişehir’de, son günlerde sis ve don etkili olurken, hava sıcaklıkları da mevsim normallerinin altında seyrediyor.

Kurak geçen geçmiş yılların ardından etkili olan yağışlar çiftçinin yüzünü güldürüyor. Kar yağışlarından sonra hava sıcaklıkları da mevsim normallerinin altına düştü. Hava sıcaklıklarının hafta sonuna doğru biraz daha yükseleceğini kaydeden meteoroloji yetkilileri “Bölge tahmin merkezimizin yaptığı son değerlendirmelerde soğuk geçen günleri hafta sonuna kadar bölgemizde hissedeceğiz. Yüksek basınçta hava sabahları sisli, gece de buzlanma ve don olayının olduğu havadır. Önümüzdeki günlerde ciddi bir yağış beklemiyoruz; ama ara ara hafif bir kar yağışı bekliyoruz” dedi.

Vatandaşları sis ve don olaylarına karşı uyaran yetkililer, “Buzlu havalarda özellikle sürücülerin dikkat etmesi gerekir. Ev ve işyerlerinde su saatleri muhafaza edilmeli. Tüm hafta boyu yüksek hava basıncı karakteri itibariyle buzlanma ve don olayı bekliyoruz. Gece hava sıcaklıkları -9 ila -20 civarında olacak.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ise, uzun yıllar boyunca böyle soğuk görmediklerini belirterek, soğuk havaların son bulmasını temenni ettiler.