Seydişehir' de 29 Ekim coşkusu

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra Kaymakam Aydın Erdoğan günün anlam ve önemi hakkında yaptığı konuşmasında “Büyük Türk milletinin şanlı tarihinin  en önemli   dönüm noktalarından  biri olan Cumhuriyet  bütün olumsuz  şartlara   rağmen  birlik ve beraberlik   içinde  istiklal  mücadelesinin  şerefle   taçlandırılmasıdır. Herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu ,insan hak ve özgürlüklerinin , inançların güvence  altında  bulunduğu, yeryüzünün en çağdaş yönetim biçimidir Cumhuriyet. Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı Türkiye bir ilham kaynağı olmayı sürdürmektedir. Cumhuriyetimizin 95. kuruluş   yıldönümünde başta ulu önder Atatürk ve  tüm silah arkadaşlarını saygıyla minnetle anarken 15 Temmuz'da   Cumhuriyet ve milli irade için şehit  olan  kardeşlerimizi  ve  gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum"  dedi.

          Kaymakam Aydın Erdoğan' ın konuşmasının ardından program öğrencilerin okuduğu şiir ve halk  oyunlarıyla devam ederken, Seydişehir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Satranç Turnuvasında dereceye  giren    öğrencilere ödüllerinin  verilmesinden sonra geçit töreni ile  program sona erdi.

          Seydişehir’deki  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal,  Cumhuriyet Başsavcısı İzzet Kardoğan, Askerlik Şubesi Başkanı Per.Atğm. Ferhat YARA, İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir,  Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, İlçe Müftüsü Adem Bebek, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Konurer,CHP ilçe  başkanı Orhan Özel, Şehit ve Gazi yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.