Seydişehir ailesinden rektörlere ziyaret

Seydişehir Kaymakamı, Belediye Başkanı, STK Başkanları, muhtarlar ve öğretim elemanlarından oluşan bir grup, Konya’da üniversitelerin rektörleri ile bir araya geldi.

Seydişehir Ailesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi Rektörü Hakkı Gökbel ve Rektör yardımcısı Mustafa Şahin’i makamında ziyaret etti.

Kaymakam Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Türker, Seydişehir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Arıkan, Seydişehir sivil toplum kuruluşu başkanları, muhtarlar ve öğretim görevlilerinden oluşan ekip Konya’ da iki Üniversitenin rektörü ile bir araya geldi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi’nin gelişen bir fakülte olduğunu öğretim görevlisi sorunu göründüğünü, Seydişehir’de görev yapacak öğretim görevlilerinin bize talebi olursa YÖK’ten atama çıkarılması için çaba harcayacaklarını söyledi. Heyetin Sağlık Bilimleri Fakültesi Seydişehir’e açılma talebine ise “Fakültenin büyümesi için her türlü desteği vermeye hazırız. Yapılması gereken ne hizmet varsa sizlerle birlikteyiz” şeklinde cevap verdi.

Kaymakam Tuncay Sonel “ Seydişehir Ailesi olarak ilçemizde yüksek öğrenimle ilgili yapılacak her işte yanınızda olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu konuda bir şansımızda fakülteyi ilçemize kazandıran Cengiz Ailesinin ilçemizde olmasıdır. Fakültemizi ve meslek Yüksek okulumuzu daha da ileriye nasıl geliştirebiliriz bu konuda Sayın Rektörümüzün her zamanyanındayız.” dedi. Heyet, Prof. Dr. Şeker’i ziyareti öncesi Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’ i de ziyaret etti.

Rektörlük Senato Salonu’nda Seydişehir heyetini ağırlayan Mustafa Şahin burada bir süre misafirleri ile sohbet etti.

Kaymakam Sonel Selçuk Üniversitesi’ne hizmetlerinden dolayı teşekkür etmek için böyle bir ziyaret organize ettiklerini ifade etti. Başkan Çat ise Seydişehir Halkı olarak Selçuk Üniversitesi’ne minnettar olduklarını vurguladı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi yeni kurulan üniversitelerin önüne geçti diyen Mustafa Şahin “Şu anda 20-25 bin öğrencisi var. Üç buçuk yıllık bir üniversite, hızlı bir kuruluş gerçekleştirdi. Bu topraklarda doğmuş büyümüş birisi olarak Seydişehir bizim için çok önemlidir. Her zaman bir birimize destekçiyiz.” dedi.

Ziyaretler de Kaymakam Sonel Rektörler ve Rektör yardımcılarına Seydişehir’ in kurucusu Seyyid Harun Veli Hazretlerinin 1302 yılında yaptırdığı Seyyid Harun Veli Camiinin fotoğrafı ile Seydişehir leblebisi ve Yaylacık organik çileğini ikram etti.