Şenay Gelinlik yeni sezon gelinliklerini tanıttı

Son yıllarda nostaljiye olan ilginin artmasıyla gelinlik modellerinde modern tasarımlar, klasik çizgilerle birleştirildi.

2014 yılının trend gelinlik modelleri arasında hem sade hem de modern, farklı tarzlarda pek çok gelinliğin yer aldığını söyleyen Şenay Gelinlik sahibi Erhan Aksen, sezon da hangi tasarımların ön plana çıkacağını anlattı.

Aksen, "Bu yıl, gelinliklere olan ilgi tasarımlara nostaljik bir esinti getirmekte. Önceki yıllarda çok kullanılan straplez gelinliklerin yanı sıra kol ve omuz detaylarında özellikle dantellerin kullanıldığı gelinliklere ağırlık veriliyor. Dantel askılar ve kollarla süslenen gelinlikler, gelin adaylarını daha zarif gösterirken aynı zamanda gelinliğe nostalji havasını da katmakta.

Dantel ve tül ağırlıklı modeller dikkat çekiyor.

Yaz trendleri arasında dikkat çeken bir başka ayrıntı ise özellikle tül kullanımının yoğunlukta olması. Gelinlerin kendilerini bir prenses gibi hissetmelerini sağlamak için tül ağırlıklı kumaşlar kullanılıyor. Her zevke, her tarza uygun kabarık etekli, prenses tarzı, balık gibi modeller yeni sezonda da tasarımlar arasında yerini almış durumda. Ancak 2014 yaz sezonunda en çok dantel ve tül ağırlıklı modeller dikkat çekmekte. Yeni modellerde dantel, sırt detaylarında kullanılıyor. Böylece sırtı açık gelinlikler dantel ile birleştiğinde geline çok daha zarif ve özel bir hava katıyor. Son yıllarda gelinler omuzu açık, straplez gelinlikler yerine kol ve omuzda danteli daha çok tercih ediyorlar." dedi.