Şehit babasından duygu dolu mektup

Programa Seydişehir Kaymakamı Ahmet Regaip Özyiğit, İlçe Müftüsü Kemal Demirel, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Sadettin Kuyucak, Okul Müdürü Kadir Genç, Şehit Muhsin Kiremitçi’nin babası Hüseyin Kiremitçi ve davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Okul Müdürü Kadir Genç'in konuşmasının ardından okul öğrencileri tarafından 15 Temmuz Şehitleri anısına şiirler okundu ve şehitleri anlatan sinevizyonlar gösterildi.

Daha sonra 15 Temmuz gecesi Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığında şehit olan komiser yardımcısı Muhsin Kiremitçi’nin babası Hüseyin Kiremitçi şehit oğluna yazdığı mektubu  okudu.

İşte o mektup:

“Sevgili Muhsin'im yavrucuğum!.. Ta... baştan kaderin belliymiş; annen seni dünyaya getirirken bir akşam ve yatsı namazı arası 21.02.1988 gecesi elektrikler kesilmiş karanlık bir gecede dünyaya gelmiştin.

Ne kadar sevindiğimizi bilmezsin annen ve ben rabbim bana 3. yavrumu bahşetti Ana bağlar mahallesinde doğumunun 7. günü adını Muhsin (İhsan eden, iyilik eden, hayırsever) manasına gelen ismini koydum aynı gün Akika (yeni doğan çocuk için kesilen kurban) kurbanını kestim..

Polis okulunu bitirdikten sonra baba ben özel harekata gideceğim deyince ben annen kabul etmedik sende mesleki eksikliğini bizi kırmadan itaat ettin ama Tekirdağ a gidip 3 yıl çevik kuvvette çalışıp mesleki eksikliğini fark edip profesyonel olmak için baba ben özel harekata gideceğim demiştin. Ben de hayır hakkımı helal etmiyorum dedim; Karşıma dikildin '' Baba bize (kardeşlerime) kaderi sen öğrettin Eğer benim kaderimde varsa ben bu şahadete razıyım''

Demiştin bende bu sözüne karşılık gözyaşlarımla kabul etmiştim. Gümüşhaneye gittim zaman ondan evvel, gölbaşı özel harekât eğitimine gidip 5 aylık kursunu tamamlayıp kep törenine annen ben ve kardeşinle birlikte geldiğimde o tatbikatlarınızı gözyaşlarımla seyrettiğim gün senin şahadetin benim kalbime düşmüştü.

Şuna inanıyorum ki kaderin önüne kimse geçemez. Meğer senin şahadetin ülkemizi karanlık bir geleceğe götürmek için, darbe yaparak bizim vergilerimizle, bizim silahımızla Türkiye Cumhuriyetini yok etmek isteyen hainler tarafından şehit edileceğin rabbim tarafından kaderine yazılmış. O gün seninle  birlikte 241 şehit verdik mutluyum, guruluyum, çünkü ülkemiz 2. bir Çanakkale olmadı aynı zamanda  Suriye ve Irak  olmaktan kurtardınız. Sen şehit, bizde şehit anne babası olduk.

Kızın Gökçe peygamber misali babasını görmeden dünyaya geldi. Babacığım benim evladımı da sen eğiteceksin demiştin; Yavrum gözün arkada kalmasın ömrüm oldukça 34 yıllık tecrübemle yavrunu Hz. Ali'nin deyişiyle çocuklarını bulunduğunuz asra göre eğitiniz.'' Bende bu söz üzerine eğitmeye çalışacağım.

Bizim şuna imanımız var ŞEHİTLER ölmez ancak mekan değiştirirler çünkü ALLAH c.c. Kur'an da bakara suresi 154. ayetinde der ki; Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin çünkü onlar diridirler. Siz onu bilemezsiniz. Baban Hüseyin KİREMİTÇİ

 Duygulu anların yaşandığı programda daha sonra sınıf kapılarına 15 Temmuz şehitlerinin resimleri ve salona 15 Temmuz şehitler panosu açıldı.