Şair-Yazar Bahaddin Paslı hakka yürüdü

Seydişehir bir değerini daha kaybetti. Şair-yazar Bahaddin Paslı hakka yürüdü.

 

Seydişehir’in yetiştirdiği Seydişehir sevdalısı gazeteci-şair-yazar Bahaddin Paslı hayatını kaybetti. Merhum Bahaddin Paslı’nın cenazesi 12 Ekim 2022 Çarşamba günü (bugün) ögle namazına müteakip Alaylar Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrası Akyol Mezarlığı’na defnedilecek.

 

Seydişehir’in Sesi Gazetesi olarak üstâd Bahaddin Paslı'ya yüce Allah"tan rahmet dilerken, ailesi ve sevenlerine sabırlar dileriz.

 

Gazeteci şair-yazar Bahaddin Paslı 1941 yılında Seydişehir’de doğdu. İlk ve ortaokulu Seydişehir’de tamamladı. Konya Erkek Lisesi ve Konya Sanat Enstitüsü’nden tasdikname ile ayrıldı. 10 yıl Seydişehir PTT’sinde çalışıp istifa etti.

 

Ortaokul yıllarından beri şiir ve oyun yazmaya hiç ara vermedi. Türk Halk Müziği ve folkloru ile yakından ilgilendi. Birkaç deneme dışında şiirlerini genellikle hece vezninde yazdı. Şiirlerinde Aşk, Kahramanlık, Taşlama, Halk Ağzı, Din, Tasavvuf, Vatan Sevgisi, Türk Kültürü, Mizah konularını yoğun olarak işledi.

 

Öte yandan Seydişehir Gazeteleri’nde de köşe yazarlığına devam etti. Şiirlerinde “PASLI”, köşe yazılarında “Abd-i Aciz” mahlaslarını kullanan Bahaddin Paslı, en çok Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek ve Abdürrahim Karakoç’tan etkilendi. Seydişehir’de Aşık Mehmet Kıl ve Cemal Oğuz Öcal’dan sonra Halk Şiirini ve Aşık tarzını sürdüren yegane isim olarak öne çıkmıştır. Konya Ansiklopedisi Cilt 7 de kendisi ile ilgili bir bahis mevcuttur.

 

BAHADDİN PASLI’NIN BASILMIŞ ESERLERİ:

Manyetolu Telefonlar ve Kullanılışı 1970,

Şiirlerim -1971,

Hacı Memiş Efendi Belgeseli (Sey Tv),

Şiir Şiir Seydişehir ve Seydişehirliler- 1992,

Seydişehir Destanı -1997,

Heyyy Gidi Gençlik Heyyy-2006,

Mani Mani Aşk Ummanı-2017,

Medine-i Sani Seydişehir Güzellemesi -2019

(Üç kitap-Sen Neymişsin Be Seydişehir-Seydişehir Güzellemesi- Seyyid Harun Veli Alevi Dedesi mi ?),

Senaryolarım 1-2019,

Şarkı ve Türkülerim- 2020,

Eşşeğin Üstünde İstida Yazanlar-2020,

Haşa Ahır Değil Cennet. 2019,

Tekne Senit Sıyrıntısı 2021,

Senaryolarım 2-2022.