Oprukçu bağımsız adaylığını açıkladı

2009-2014 yılları arasında Ereğli Belediye Başkanlığı yapan ve bu sene de MHP’den başkan adaylığını açıklayan Hüseyin Oprukçu, Cumhur İttifakı nedeni ile aday gösterilmeyince Ereğli Belediye Başkanlığı için bağımsız adaylığını resmen açıkladı.

Ereğli Kıbrıs Caddesi üzerinde açmış olduğu seçim merkezinde yoğun bir katılımla düzenlenen basın açıklamasında konuşan Hüseyin Oprukçu; “Ereğli için varız, bıraktığımız yerden devam edeceğiz” dedi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Yoğun bir kalabalığa konuşma yapan Hüseyin Oprukçu’nun konuşmasındaki satırbaşları şöyle;

 

2 HAFTADIR AĞLIYORUM

Yoğun tezahüratlar eşliğinde kürsüye çıkan Hüseyin Oprukçu; “Canımdan aziz bildiğim ülkemin en değerli köşesi olan Ereğlili hemşerilerim. 17 günlük bir aradan sonra tekrar bağrınıza bastığınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Takriben 2 haftadır AK Parti adayı Cumhur İttifakı olarak belirlendikten sonra başımı alıp gittim ama ağlaya ağlaya dayanamadım, yüreğim el vermedi yeniden aranızdayım.

 

BU KOLAY MI SANIYORSUNUZ?

46 yıl ömrümü vakfettiğim partimden ayrılmak kolay mı zannediyorsunuz? Ereğli’de şehzade Mustafa’nın katledildiği topraklarda Ayşeler Fatmalara kıyılmasın istedik ve siz istediniz biz de karar verdik. Millet istiyorsa feda edilecek bir Hüseyin Oprukçu varsa feda olsun” dedi. “5 yıl daha Ereğli kaybetmesin istedik” diyen Oprukçu, Ereğli’de yarım bıraktıklarımız vardı, bizim yarım bıraktıklarımızı bırakın tamamlamayı ismimizi silmeye kalktılar. Bunun yanında Ereğli’de 5 yıl içinde hiçbir şey yapılmadı, yapılmamış” dedi.

Biz gönüller yapmaya geldik, gönüllerden geldik. Riyasız bir şekilde geldik. Vekile Ereğli’yi oynama ve oynatma şansı vermeyeceğiz. 31 Mart akşamı Ereğli’de yeniden söz sahibi olacağız.

Kardeşlerimiz yuvasını dağıttırmayacağım, tehditlere ve baskılara maruz bıraktırtmayacağım. Siz istediniz. Yürekleri birleşenler olarak geldim. İnşallah hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Diyorlar ki Bağımsız seçilirse, Hüseyin Oprukçu’nun meclisi olmayacak: Biz ülkücü olarak, bu memlekete hizmet etmeye devam edeceğiz. Ereğli halkının seçtiği meclis üyeleri bizim de meclisimiz olacak. Diyorlar ki para gelmezmiş, bütçe onaylanmazmış. Bütçeyi onaylamak meclisin işidir. Meclis işini yapmıyorsa ne gam…. Hadepli belediyelere para gönderiliyor da Hüseyin Oprukçu’nun başkan olduğu belediyeye neden para gelmesin…

 

BU BİR BAŞ KALDIRI DEĞİLDİR

Benim tavrım ve duruşum Sayın Cumhurbaşkanımıza, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye bir başkaldırı değildir. Benim gelişim nefsine hakim olamayan bir vekile gerçekleri anlatmaktır. Ereğli’ye hizmet etmektir.

Kendilerini mahkum ettiğiniz insanların onurunu mahkum edemezsiniz. Onurunu mahkum etmeye kalktığınız insanların onurunu teslim etmek zorunda kalırsınız. Biz Ereğli’nin onurlu bir şehir olduğunu tüm dünyaya göstermeye kararlıyız.

Bizim için öncelik hemşerilerimizdir, Ereğlimizdir. Bizim ömrümüz Türk varlığına armağandır. Kalan ömrümüzü de şerefimizle tamamlayacağız. Ereğli’de bir zulüm süreci yaşanıyorsa zulüm karşısında, haksızlık karşısında bir şeytan olmayacağız… İş adamlarını baskı altında tehdit ediyorlar. Bizim halkımız başını her zaman dik tuttu, dik tutmaya da devam edecek.

 

58 GÜN SONRA BAŞKANLIĞI DEVRALACAĞIZ

Başkanlık koltuğuna oturmak için 58 gün sayacağız. 58 gün sonra Özkan Özgüven Bey, devraldığı başkanlığı Hüseyin Oprukçu’ya inşallah devredecek. Allah’ın izni ile başaracağız. Kendimiz için değil, şahsımız ve nefsimiz için değil. Kendimizi düşünmüş olsaydık, Adana ASKİ… Ereğli’nin bütçesinden çok daha büyük bir kurumu idare ediyordum. Ama içimiz kan ağlıyordu. Ereğli’nin bir 5 yıl daha heba edilmesinden duyduğumuz kaygıyla çıktık bu yola…

Biz bekadan yanayız. Varlığımızı Türk varlığına armağan ettik. Yarın Türkiye Cumhuriyeti dara düştüğünde cephede yine biz olacağız. Sanmayın ki mücadeleden kaçacağız. Onlar ise bir eli yağda bir eli bağda zevk yapacaklar.

 

SEN KİME İŞ VERDİN EMMOĞLU!     

Diyorlar ki Hüseyin Oprukçu Adana’da şu kadar Ereğliliyi işe almış… Sen iki senedir Millet Vekilsin emmoğlu, kaç Ereğlilinin iş sahibi olmasını sağladın, kaç kişiye helal ekmek sağladın?

Ereğli’de yarım kalan hizmetlerimizi tamamlamak için Ereğli’ye belediye başkanı olmaya geldim. 31 Mart’ta oyları saymaya, saydırmaya geldim. Bu noktada hiçbir endişem yok, halktan yana da hiçbir endişem yok. Allah tüm adaylara selamet vesin. Ama Ereğli’ye hayatını vakfetmiş Hüseyin Oprukçu’yu başkan seçmek, yeniden hizmetkar etmek sizin elinizde, Ereğli’nin elinde, gelin bu oyunları bozalım, onlara bir Osmanlı tokadı vuralım. Bundan sonra da Ereğli’ye adam gibi hizmet edelim.

 

YENİDEN OPRUKÇU…

Ereğli bizimle huzur bulacak. Ereğli’yi kaldığımız yerden yeniden inşa edeceğiz. Bizim hiç gelecek kaygımız olmadı, hiç rızık kaygımız olmadı rızkı veren Allah’tır. Ve Allah, emaneti ehline verin buyurmuyor mu? Emaneti siz de ehline verin. Ereğli’de emanete sahip çıkacak olan bir Oprukçu varken, halk Oprukçu’yu istiyorken, siz neyin hesabını yapıyorsunuz? Şimdi sizden Ereğlili olduğunuzu göstermenizi istiyorum. Ereğlili olmanın gerekliliğini yapmanızı istiyorum. Allah’ın izni ile birlik ve beraberlik içinde onurlu olmanın mutluluğunu yaşayacağız. 31 Mart’tan sonra ayırmadan, seçmeden herkesin belediye başkanı olacağım, bu noktada sizden destek bekliyorum, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi. Umut Yaygır