Öğretmenlere kültürel eğitim: Akademi programları başladı

Öğretmenlerin mesleki ve kültürel gelişimini desteklemek amacıyla düzenlenen Öğretmen Akademileri kapsamında, müzikten edebiyata, şehir kültüründen biyografiye kadar birçok alanda önemli isimlerle buluşmalar gerçekleştiriliyor.

Öğretmenlerin mesleki ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlenen Öğretmen Akademileri, şehrin yetiştirdiği kültür ve bilim insanlarıyla öğretmenleri bir araya getiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde, Konya Valiliği himayelerinde ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen bu projeyle, öğretmenler hem alanlarında daha donanımlı hale gelmeyi hem de kültürel mirasla tanışmayı amaçlıyor.

Konya Öğretmen Akademileri'nin ilk programları, şehrin farklı ilçelerinde gerçekleştirildi. 9 Nisan 2025'te Ereğli ilçesinde açılış töreni ile başlayan Müzik Akademisi'ne Neyzen Abdullah Özdere ve neyzenler katılarak, "Türk Tasavvuf Müziği/Ney Neler Söyler" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda ney sesinin derinliklerine inilerek, öğretmenler müzikle içsel bir yolculuğa çıktılar.

10 Nisan 2025'te Akşehir ilçesinde açılışı yapılan Edebiyat Akademisi'nde ise Türk edebiyatının önemli isimlerinden Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, "Halk Edebiyatının Mihenk Taşı Nasrettin Hoca" başlıklı bir konuşma yaparak, Nasrettin Hoca'nın halk edebiyatındaki yerini vurguladı.

ŞİİRİN ŞEHİRLE OLAN BAĞINI ANLATTI

Konya Öğretmen Akademileri Seydişehir’de gerçekleştirilecek olan Şehir ve Medeniyet Akademisi’nin açılış töreni ve ilk programı Seydişehir Mevlana Maarif Merkezi’nde düzenlendi. Prof. Dr. Kemal Kahramanoğlu "Şiir ve Şehir" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Programa İlçe Kaymakamımız Sayın Cevdet Bakkal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nizamettin Doğan, Konya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Konya Öğretmen Akademileri Genel Koordinatörü Servet Altuntaş ve öğretmenler katıldı.

Ayrıca Konya il merkezinde devam eden Biyografi Akademisi'nde, 11 Nisan 2025 tarihinde Türk edebiyatının önemli kalemlerinden Tarık Buğra'nın eşi, Yazar Hatice Bilen Buğra, öğretmenlerle buluştu. Tarık Buğra'nın hayatı ve edebi kişiliği üzerine gerçekleştirdiği konuşma, katılımcılar tarafından büyük ilgiyle dinlendi. Buğra, Tarık Buğra'nın hayatına dair soruları cevaplayarak öğretmenlere edebi bir bakış açısı kazandırdı.

Konya Öğretmen Akademileri, öğretmenlerin kültürel birikimlerini artırarak daha nitelikli eğitim ortamları oluşturmayı hedefliyor.