Muhtarlarla huzur toplantısı yapıldı

Seydişehir İlçe Emniyet Müdürü Erkan Aydoğan, mahalle muhtarları ile huzur toplantısı yaptı.

İlçe Emniyet Müdürü Erkan Aydoğan, toplantıda yaptığı konuşmasında, genel güvenlik hizmetlerinin ve suçla müca-delenin sadece polis hizmetleri ile değil, toplumun etkin bir şekilde katılımı ve desteğiyle mümkün olacağını söyledi.

Aydoğan, "Güvenlik hizmetlerinin etkin ve hızlı yapılabilmesi için toplumla iç içe ve topyekun yürütülmesi amacı ile muhtarların, vatandaşlar ve emniyet mensupları ile sürekli olarak irtibat halinde bulunmaları gerekmektedir" dedi.

AKIL AKILDAN ÜSTÜNDÜR

 

Emniyet Müdürü Aydoğan, "Göreve başladığım günden itibaren arkadaşlarım yoğun bir çalışma yürütüyorlar. 6-7 defa operasyon yaptık. 3-4 kişi tutuklandı. Ara vermeden devam edeceğiz. Bu konuda herkesten destek bekliyorum. Yani burada sizlerin vereceği destek başarımızın esasını temsil edeceğinden hiç şüpheniz olmasın. Çünkü sizin yaşadığınız mahallelerinizden eminim ki haberiniz vardır. Bize bunları yansıtabilirseniz sorunları büyümeden halledebiliriz. Önemli olan suç olmadan önlemektir. Akıl akıldan üstündür." dedi.

"Ben sizden mahallelerinizde ne sıkıntı varsa onu dinlemek ve yardımcı olmak istiyorum" diye sözlerine devam eden Aydoğan, "Modifiye araçlarla ilgili bir ön çalışma yaptık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Sağolsun vergi dairesi müdürümüz ile bu konuyu konuştuk araçların listesini çıkardık. 5-6 bin liraya kadar cezalar var. Biz bunların yönetilmesi durumunu vergi müdürümüz ile konuşuyoruz. Müdürümüz bu konu hakkında bize yardımcı olacak. Trafik müdürlüğümüz ceza kesiyor ama bu sorunları kökten çözmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Vatandaşlardan en ufak bir şüpheli durumda polisi aramalarını isteyen Emniyet Müdürü Aydoğan, "Sizlerin yardımı bizim işlerimizi kolaylaştıracaktır. En ufak bir şüphede polisi arayın. Şüphelinin işgaline ilişkin bilgiler varsa aracının plakası ve diğer özelliklerinin dikkat edilmesi olayların faalinin ortaya çıkaracağını unutmayınız. Bilhassa hırsızlık olayların da vatandaşlarımızın duyarsızlığına şahit oluyoruz. Hiçbir hırsızlık vakası gürültü yapmadan gerçekleşmez. Komşuları ve yakın çevresindekiler bir gürültü duyduğu zaman ne oluyor diye bakmak zahmetinde bulunmuyorlar. Açıkçası bu konuda polisimizi görevlendirerek vatandaşların bu duyarsızlığını ortaya çıkarmak için çalışmalar yapacağız. Vatandaşların bilmesini istiyorum ki işlenmekte olan bir suçu yetkili makamlara bildirmeyen kişi, 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." şeklinde konuştu.

Toplantıda mahalle muhtarları ile ilçenin sorunları ele alındı. İlçeyi daha huzurlu bir hale getirmek için vatandaşların huzurunu bozabilecek en ufak ayrıntının bile en kısa sürede emniyete bildirmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Asayiş ve trafik güvenliği hizmetleri ile okullar çevresinde alınan güvenlik önlemleri aktarıldı.