MHP'nin seçim bürosu açıldı

Seyit Harun bulvarında açılan seçim bürosunun açılış töreninde MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, MHP İl Başkanı Tarık Taşçı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Obrukçu, Çumra Belediye Başkanı Yusuf Erdem, Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar, Beyşehir Belediye Başkan adayı Ecz. Süleyman Şenol, Belde Belediye Başkanları, Hüyük Belediye Başkan adayı Dr. Sadık Sefer, Ilgın Belediye Başkan adayı Nuri Sarıkaya, Derebucak Belediye Başkanı Ali Almaz, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı..

“HİZMETLERİMİZİ KABULLENEMİYORLAR”

 

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat açılışta yaptığı konuşmada, “2009'da siz değerli vatandaşları-mızla yola çıktık. Sizlerin başını öne eğdirmeden, Seydişehir için vaat ettiğimiz tüm hizmetleri gerçekleştirdik. Asla ayrımcılık yapmadık, hiç bir vatandaşımızı ötekileştirmedik. Hizmetlerimizle, personelimizle birlikte tüm hemşerilerimize en yakın mesafede olduk. Hamdolsun ki Seydişehir Belediye tarihinin gelmiş geçmiş en büyük alt yapı projelerine imza atarak hizmete sunduk. 2009'da seçim beyanna-memizdeki hizmetleri tek tek yerine getirmiş bir Belediye Başkanı olarak karşınıza çıkmanın huzurunu ve vicdani rahatlığını yaşıyoruz. Yaptığımız tüm bu hizmetlerimizi kabul etmiyorlar. 'Muhalefet partili bir belediye nasıl olur da böyle başarılı olur' diyorlar. Bu hazımsızlık içerisinde yapılan hizmetleri engellemek için her türlü gayreti gösteriyorlar. Bizim vizyonumuz, devlet terbiyemiz ve bürokratik terbiyemizle hamdolsun Rabbimiz bu hizmetleri siz değerli hemşehrilerimize hizmet olarak uygulamayı nasip etti” şeklinde konuştu.

Çat, Seydişehir Belediyesi Şaban Cengiz Kültür Sarayı’nın bir aya kadar açılacağı müjdesini vererek “Katkıları için sayın Şaban Cengiz'e şükran-larımı sunuyorum” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR YASASI RANT PAYLAŞIMIDIR”

 

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ise, “Seydişehir’de önemli bir yer edinen Abdulkadir Çat çok na müsait şartlarda belediye başkanı oldu. Seçimden önce bana iki sayfalık yapacakları hizmetleri içeren liste vermişti. Kendisine o zaman bu işleri yapmak kolay değil iyi düşündün mü demiştim. O da bana düşündüm efendim inşallah başaracağım demişti. Görüyorum ki bu hizmetleri yapmakla kalmamış daha fazlasını gerçekleştirmiş. Kendisini tebrik ve taktir ediyorum. MHP'den olmasına rağmen, hizmetlerine takoz konulmasına rağmen bu işlerde önemli bir başarı sağladı” dedi.

Ülke gündemindeki gelişmeleri de değerlendiren Bal, “Ülkenin başına gelen sıkıntıları, felaketleri millet kendi iradesi ile bertaraf etsin diye bu dönem önümüze üç tane sandık gelecek. Önce de söylemiştik; Büyükşehir Yasası büyük bir yanlışlık. MHP olarak bu yasaya karşı çıktık. 326 milletvekili ile temsil edilen AKP sizin köyünüzü değiştirdi. Size gelen hizmetleri Konya’dan ve Seydişehir’den getirmek gibi zor bir yola soktu. Bu bir rant paylaşımıdır. Oslo'da görüşülen PKK’ya verilen taahhüdün yerine getirilmesidir. Bu yolun sonu Federal Devlet Yapısına gidecektir. Bu sorunların Türkiye’nin geleceğini sosyal bir kargaşaya sosyal bir kavgaya dönüştürme ihtimali de vardır. Belediyelerin hükmüne son verilmesi ile burada bulunan gayri menkuller Büyükşehir Belediye-since idare edilecek. Şimdi sandık sizin önünüze geliyor. Bunları ayakkabı kutuları ile ilişkilendirilen, yatak odalarında para kasaları ile yakalanan, hava alanına giderken sırt çantalarında milyon dolarla ilişkili bir hale gelen iktidarın yerel yönetimlerindeki uzantı-larına mı vereceksiniz, yoksa beş yıl boyunca 'Halka hizmet Hakka hizmet düsturu ile hareket eden Abdulkadir Çat’a mı vereceksiniz” diye konuştu.