Maarif Merkezi tanıtıldı

İzci okulu olarak kullanılan ancak zamanla metruk hale gelen bina, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ek hizmet binası olarak restore edilerek maarif merkezi adı altında hizmete açıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ve Maarif Merkezi Sorumlu Öğretmeni Havva Erdoğan, okullar bölgesinde açılan merkezi basın mensuplarına tanıttı.

Bir zamanlar izci okulu olarak ve milli eğitimin deposu olarak kullanılan bina Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan’ın girişimleri ile Eti A.Ş. tarafından projelendirilerek yaklaşık 700 bin TL masraf sonrası tefriş edilerek çok amaçlı bir eğitim merkezi haline getirildi.

 

TÜRKİYE’DE İLK OLMA ÖZELLİĞİNE SAHİP

Son derece itina ve titizlikle dizayn edilerek eğitime kazandırılan bina da akıl oyunları, satranç, masa tenisi, kütüphane ve okuma salonu gibi aktivitelerden günün her saati yararlanabilecek. Maarif Merkezi amacı itibariyle Türkiye’de ilk olma özelliğine de sahip.

Maarif Merkezi Sorumlu Öğretmeni Havva Erdoğan, “Çocukları ve gençleri seviyorum. Onların boş vakitlerini değerlendirebilecekleri, kötü alışkanlıklardan uzak duracakları bir ortam hazırlandı. Velilerin duyarlı davranarak çocuklarına Maarif Merkezi’ni özendirmelerini istiyoruz” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ise, “Özellikle taşımalı eğitim gören öğrencilerimizin, öğle saatlerinde ve okul çıkışında boş vakitlerini değerlendirebilecekleri güzel bir yer oldu. Projemiz, bu görevi devletin üstlenmesi hasebiyle, Türkiye’de belki de ilk proje. Öğrencilerimize faydalı olacağımızı ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.