Kaymakam Erdoğan’ın 29 Ekim Mesajı

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında büyük mücadeleler neticesinde kazanılan Kurtuluş Savaşının Cumhuriyet ile taçlandırılışının 95. yıldönümüne ulaşmanın millet olarak gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

          Cumhuriyet; her türlü yoksunluklar içinde var olma mücadelesi veren aziz milletimizin, inancının, azminin, birlik ve beraberliğinin ne kadar büyük bir güç olduğunun ve milli iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağının bütün dünyaya ilanıdır.

           Çağdaş Türkiye’nin temelini oluşturan Cumhuriyet milletimize; ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantıda görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır.

           Türk milletinin her alanda çağdaş medeniyet seviyesine ulaşması amacıyla Cumhuriyetin ilelebet yaşamasını isteyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister” diyerek, Cumhuriyeti gelecek kuşaklara emanet etmiştir.

          Devletimizin her alanda sürdürdüğü atılımlar ile daha modern şartlarda yetişen Türk gençliğinin bağımsız yaşama iradesi üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır.

          Bu duygu ve düşüncelerle gerek ülkemizde, gerekse yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını gururla kutladığımı ifade eder, Atatürk başta olmak üzere istiklal yolunda canlarını ortaya koyan Milli Mücadele ve Milli İrade Kahramanlarına, kuruluşundan günümüze vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize şükranlarımı arz ediyorum.