İntihar mı, cinayet mi?

Geçtiğimiz hafta Ketenli Mahallesi’nde meydana gelen ve genç yaşta bir annenin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayla ilgili tepkiler sürüyor.

Ketenli Mahallesi’nde yaşanan olayın intihardan çok bir cinayet olduğunu savunan Ketenli Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Kacaroğlu, “Yaşanan bu acı olay maalesef hepimizi derinden üzmüştür. Ketenli Derneği olarak bu olayın peşini bırakmayacağımızı tüm hemşehrilerimizin bilmesini isterim. Bu konuda halihazırda devam eden bir dava var ve biz de dernek yönetimi olarak bu davaya müdahil olmak istediğimizi ifade ettik. Hukukçu arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor.”dedi.

 

BU VEBALLE NASIL YAŞAYACAKSINIZ

İstanbul Sözleşmesi’ne atıfta bulunan Başkan Kacaroğlu, “Kadın haklarını koruduğu iddia edilen bu İstanbul Sözleşmesi nerede geçerli acaba? Yüce Peygamberimiz ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ sözü hiç aklımdan çıkmadığı gibi, bu yaşanan ahlaksızlığa sessiz kalamayacağımızı ifade etik. Uçkuruna düşkün 3-5 çakal birşeyler yapıp hiç birşey olmamış gibi gezecek, bir anne gururuna yediremeyip 2 çocuğunu bırakıp intihar edecek öylemi? Birileri dedikodu yapacak onu kaldıramayıp bir anne intihar edecek öylemi? Bir anne gururuna yedirtmeyecek intihar edecek şimdiye kadar yanında olmayanlar yanında olacak öylemi? Dedikodusunu yapanlar, sahip çıkmayalarlar bu veballe artık nasıl yaşayacaksınız görelim.”şeklinde konuştu.

Bu olayın sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmalarını isteyen Başkan Kacaroğlu, “Başta T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızı, Konya Cumhuriyet Başsavcımız sayın Ramazan Solmaz Bey’i, hakimlerimizi ve savcılarımızı göreve davet ediyorum. Tüm hemşerilerimizin önünde belirtmek isterim ki, bu olayın sorumlularının en ağır cezayı alması için bizzat takipçisi olacağım ve geride kalan 2 öksüzün ölesiye kadar tüm okul masraflarını derneğimiz ve şahsım tarafından karşılanacağını belirtmek istiyorum.”dedi.