Gönül elçileri Seydişehir’de

Kore, İspanya, Almanya, Tayvan, Çek Cumhuriyeti, Rusya ve Fransa’dan gelen öğrenci grubuna Seydişehir kültürü tanıtıldı.

Proje kapsamında Seydişehir’e gelen Avrupalı öğrenciler, ilçenin tarihi kültür ve doğal güzelliklerini gezme fırsatı bularak toplum yararına çalışmalar yaptı.

 Farklı ülkelerden gelen 5'i bayan 17 öğrenci ile Seydişehir’e geldiklerini belirten ekip lideri Çağdaş Türksoy, "AB Gençlik Projesi kapsamında  toplum yararına çalışmalar yapıyoruz. Proje kapsamında bordür taşlarının boyanmasından, park bahçe düzenlemelerine kadar birçok etkinliklerde bulunuyoruz. Seydişehir’in tarihi ve   kültürel güzelliklerini  görme imkanı bulduk. İftar sofralarına konuk olarak, birlikte Ramazan ayında iftar coşkusunu yaşadık. Seydişehir her yönü ile çok güzel bir ilçe. Konaklamamızda bize destek veren Belediye Başkanı Mehmet Tutal bey’e teşekkür ediyorum." dedi.

Gençlik Çevre Projesi kapsamında Seydişehir’e gelen yabancı öğrencilerin misafir edildiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Öğrencilerimiz Seydişehir’e gelerek Seydişehir'in tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görebilmenin yanı sıra proje kapsamında Kuğulu mesire alanında çalışmalar yaptı. Ramazan coşkusu ve iftar kültürümüzü bire bir yaşadılar" dedi.