Tutal, basın mensuplarıyla bir araya geldi

 Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programda Başkan Mehmet Tutal, Atatürk Caddesi’ndeki düzenlemeler, Kuğulu Vadisi Projesi ve belediye hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Atatürk Caddesi’nde yapılan düzenlemelerle ilgili bilgi veren Tutal, “Bu caddemiz görsel olarak güzel ama; kullanım olarak sıkıntılı. Kamuoyu araştırması yaptık, çoğunluk Atatürk Caddesi’nin kullanışlı hale getirilmesini istedi. Seçim dönemde de vatandaşlarımızdan bu yönde talepler gelmişti. Bizlerde halkımızın isteği üzerine yol kenarlarındaki taşları birer metre geriye aldık. Ortadaki refüjü de kaldırarak yolun daha kullanışlı hale gelmesini sağladık.” dedi.

Başkan Tutal şu ifadelere yer verdi:

“Refüjlerdeki ağaçlar sürekli kuruyordu, 5-6 aylık sürede 25 tane ağaç kuruduğu için yenileri ile değiştirildi. Çünkü refüjdeki taşlardan dolayı ağaçların kökleri toprağa değmiyordu. O ağaçların hepsini başka yerlerde kullanacağız. Yol çift şeritli olarak düzenlenecek ve hızı engellemek için yola tırtır yapılacak. Bunları da Konya Büyükşehir Belediyesi yapacak. Seydişehir Belediyesi olarak Atatürk Caddesi’nde personelimizi çalıştırmak haricinde hiçbir masraf yapmadık. Caddelerimizde çalışmalarımız devam edecek. Hedefimizde Uludağ Caddesi’nin düzenlenip hem trafiğini rahatlatmak hem de yıpranan asfaltını onarmak var. Konya Büyükşehir Belediyesi, 5 kilometre yol yapacak bu yıl bunun 2,5 kilometresi gerçekleştirilecek.”

Kuğulu Vadisi Projesi hakkında da bilgi veren Tutal, “Kuğulu Vadisi Projesi için KOP Başkanı Prof Dr. Mehmet Babaoğlu ile görüştük. KOP ile birlikte proje çalışması yapıyoruz. Bölgesel bir proje olacak, bunun içinde KOP ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışıyoruz. Tabiatla uyumlu, doğal ürünlerin de satışının olacağı ilçemizin çehresini değiştirecek bir çalışma olacak.”dedi.

 

 

Cengiz ailesine de teşekkür eden Tutal, “Seydişehir Belediyesi ve Sebeltaş A.Ş. yönetimi olarak göreve geldiğimiz kısa süre içerisinde tespit ettiğimiz ilk sorun olan yüksek katlı binalara beton atımı ve pompa adedinin yetersizliğini gidermek amacı ile Cengiz İnşaat ile yapılan girişimler sonucunda şirketimize 42 metrelik yüksek atım kapasiteli pompa kazandırılarak biraz daha rahat edeceğiz. Cengiz kardeşlere şehrimiz adına teşekkür ederiz. Sadece 2013 yılında pompa kiralama olarak 200 bin TL’ye yakın bir miktar ödenmiştir. Günlüğü 2 bin 400 TL’ye kiralanan mazot hariç bir pompa. En büyük sıkıntımız olan pompa ihtiyacımızı da gidermiş olduk. Bir kaç tanede mikser kazandırdığımız zaman daha da rahatlamış olacağız. Sebeltaş A.Ş. olarak biraz daha disiplinli çalışıyoruz ben bundan dolayı da Sebeltaş Müdürümüz Yusuf Bey’e teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde de kendi imkanlarımızla yeni araçlar alma fırsatı bulacağız. Şirketimizin ve belediyemizin mali yükü göz önünde bulundurursak yapılan hizmetin şehrimize ve belediyemize katkısını halkımızın takdirine bırakıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Jeotermal kuyularla ilgili sorulan bir soru üzerine Başkan Mehmet Tutal, “Jeotermalle ilgili seçim döneminde birtakım üfürmeler oldu. Burada eksik raporlar var. 57 metrede kuyu tıkanıyor. Bu alanda tekrar bir çalışmamız olacak ve 118 metreye inerek gerekli çalışmayı yapacağız.”diye konuştu.