CHP Gençlik Kolları Başkanı Erol’dan adalet çağrısı

CHP Seydişehir Gençlik Kolları Başkanı Batuhan Erol, son günlerde yurt genelinde yaşanan vahşi cinayetlerle ilgili adalet çağrısı yaptı.

Başkan Erol açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili yönlendirici birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu, sürdürülebilir adil ve kalkınmış bir toplumu inşaa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik ileri bir toplum için kadınların alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır. Türkiye ekonomisi, siyaseti, sosyal hayatı ve demokrasisi ile gelişirken bu sürece en fazla katkıyı veren kadınlarımız olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde en etkili rolü oynayan kadınlarımız ilk günden beri şiddete maruz kalıyor ve bu tür olaylar mevcut iktidarın meclisteki red oyları ile sürekli göz ardı edilir bir duruma geldi. Geçtiğimiz günlerde vahşice katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil başta olmak üzere bugüne kadar şiddete ve tacize maruz kalarak acı bir şekilde can veren tüm kadınlarımız için adalet istiyoruz...

Sözlerimi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözüyle bitirmek istiyorum. Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.”