Başkan Orhan Özel’den yeni bir isim önerisi

Son günlerin tartışma konusu olan Bahaddin Paslı Kültür Merkezi ile ilgili CHP İlçe Başkanı Orhan Özel’den yeni bir isim önerisi geldi.

Başkan Özel isim önerisi olarak, ‘Gazi Süleyman Köseleci Evi, Bahattin Paslı Kültür Merkezi, Seydişehir ÇYDD Temsilciliği’ olmasını istedi.

CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Saygıdeğer Seydişehirli hemşerilerim.!

Seydişehir Belediyemizin; Bahatdin Paslı Kültür Merkezini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine tahsisisi ile ilgili acizhane görüşümü belirtmek isterim.

Çünkü bu binanın Seydişehir tarihi ve kültürünü yaşatmak adına restorasyon başlangıcından itibaren konunun yakinen destekleyici ve izleyicisiyim. Bu mimari mirasın ve kültürün yaşatılması adına emek gösteren herkese çok çok teşekkür ediyorum.

Sevgili hemşerilerim bu mirasın değerlendirilmesi hususunu kutuplaştırıp, polemik konusu yapmanın hiç kimseye, heleki ilçemize hiç bir faydası olmaz.

Bu bina Kurtuluş Savaşı Gazisi, Cumhuriyetin kuruluşuna katkıları olan, Seydişehir’in çok önemli bir değeri merhum Gazi Süleyman Köseleci’ye aittir.

 

ÖNCEKİ DÖNEMDE HASSASİYETLER GÖZARDI EDİLDİ

Bu bina restorasyonu bittikten sonra bu hassasiyet hiç dikkate alınmadan önceki başkan döneminde, yine şehrinizin yetiştirdiği çok önemli bir değer olan ve zaman, zaman sohbetlerine katıldığım, yazar, şair ve Seydişehir aşığı güzel insan merhum Bahattin Paslı’nın adı verilmiştir.

Bugün itibari ile mevcut belediyemizde; Bahatdin Paslı amcanın ismini koruyarak burayı özellikle fakir, ihtiyaçlı kız öğrencilerimize burs vererek, Anadolu aydınlanmasına büyük katkılar sunan, tamamen hayırseverlerin katkısı ile ayakta duran, ÇYDD tahsis ediyor. Seydişehir’de de bu derneğin başına ömrünü fakir çocukların eğitimine adayan emekli matamatik öğretmeni Taraşçı köyümüzden, güzel insan Hasan Gök getirilmiştir. Lütfen bu arkadaşımıza destek olalım. Köylerimizde ne kadar fakir kız çocuğu varsa eğitimine ciddi katkılar sunacağından kimse şüphe duymasın.

 

OLAYLARA BİRAZ SAĞDUYULU YAKLAŞALIM

Benim acizhane kişisel önerim şudur. Bu binaya

Gazi Süleyman Köseleci Evi

Bahattin Paslı Kültür Merkezi

Seydişehir ÇYDD Temsilciliği yazılsın.

Bunların hepsi bizler için önemli değerlerdir. Lütfen olaylara biraz sağduyulu yaklaşalım. Bu ülke ne çekti ise kutuplaştırma ve ötekileştirmekten çekmiştir. Hepimiz, ötekinin düşünce ve yaşam biçimine saygılı olmalıyız.

Hepimiz her türlü eleştiri ve önerimizi saygı çerçevesinde yapalım. Ülkemizin geçmiş değerlerinede sahip çıkarak, Türkiye’nin aydınlık geleceğini hep beraber inşaa edeceğiz.

Sevgi ve saygılarımla.”