Konya Ovası'nda organik tarım yaygınlaşıyor

 Baydar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Organik Tarım Ulusal Eylem Planı" kapsamında İl Müdürlüğünün organizasyonuyla düzenlenen "Organik Ürün Bilincinin Geliştirilmesi" toplantısında, sertifikalı ve güvenli gıda temini olan organik tarım üretim sisteminin yaygınlaştırılması için yapılan çalışmaların her geçen gün artarak devam ettiğini belirtti.

 

Bakanlığın 2014 yılında Konya'daki organik tarım üretimine büyük katkı sağladığını ifade eden Baydar, 5 bin 680 dekar alanda üretim yapan 224 çiftçiye 290 bin 460 lira destek ödemesi gerçekleştirileceğini aktardı.

 

Baydar, 26 ilçenin 118 mahallesinde organik tarım yapıldığını, özellikle Akşehir, Doğanhisar, Derbent, Hüyük, Meram, Sarayönü, Seydişehir ilçelerinde organik tarımın daha yaygın bir şekilde yürütüldüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

 

"İlimizde toplam 1250 üretici, 26 bin dekar alanda organik tarım yapmaktadır. Organik tarım üretiminde önceki yıllara göre artış yaşanmaktadır.

İlimizdeki bu organik üretim alanlarında buğday, arpa, patates, elma, kiraz, vişne, ceviz, çilek, havuç ve kimyon yetiştiriciliği yapılmaktadır. Meram ve Karapınar ilçelerinde 2 üretici toplam 550 kovan ile organik arıcılık, Sarayönü'de bir müteşebbis 12 bin 355 kanatlı sayısıyla organik yumurta üretimi gerçekleştirmektedir."

 

 

- Kamu kurumları organik tarım bilinci için seferber oldu

 

Organik tarım bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen toplantıya, ziraat odalarının yetkilileri ile İl Müftülüğü, Sağlık ve Halk Sağlığı müdürlükleri, belediyeler ve İl Sivil Savunma Müdürlüğü görevlileri katıldı.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretimi Geliştirme Müdürlüğü'nden ziraat mühendisi Fatma Mamak, katılımcılara organik ürün bilincinin geliştirilmesi konusunda bilgi verdi.