Miniklerden Başkan Tutal'a Ziyaret

 Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, öğrencilerin   merak  ettikleri pek çok konudaki sorularına   samimi  ve içten cevaplar  verdi, öğrencilerle tek tek ilgilendi.

Alüminyum İlkokulu öğretmeni Filiz Tatlıcı; "Eğitimci kökenli biri olarak Belediye Başkanı olmanız  bizi gururlandırdı. Sayın Başkanımız  sizi tebrik ediyor ve yeni görevinizde başarılar diliyoruz" diyerek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Öğrencilerin,"  Başkan  olabilmeniz için hangi özellikleriniz  dikkate alındı sorusuna"  Seydişehir  Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Eğitimci kökenli olmamız, Seydişehir'i iyi tanımamız, çevremizin geniş olması, her kesimle diyaloglarımızın iyi olması ve Seydişehir'in dinamiklerini bir araya getirebilecek  gücümüzün olması ve Seydişehir için hazırladığımız  projeler temel etkendi" dedi.

Eğitimin  önemine dikkat çeken Başkan Tutal;"Çalışma alanlarımızdan biri de eğitim olacak. Eğitimci kökenli olmamız nedeniyle eğitim yuvalarına  desteğimiz çok olacak. Okullardaki spor yapan öğrencilerimize ve tüm amatör kulüplerimize destek oluyoruz. Eğitim, kültürel ve sportif etkinliklere önem veriyoruz. Halkımız bu görevi bize emanet  etti. Hemşehrilerimizin verdiği emanete  sahip çıkarak,  görevimizi en iyi şekilde  yerine getirmek için var gücümüzle  çalışmaya başladık."dedi.

Şehrimizin yaşam standartlarını daha yüksek seviyelere çıkarmak ve  kalıcı  hizmetler yapabilmek için Belediye Başkanı olduğunu ifade eden  Mehmet Tutal, öğrencilerin öğretmenlik  ve belediye başkanlığından hangisini beğendiniz sorusuna  ise ; "Belediye başkanlığı halkımıza hizmet edebilmek için fırsatlar sağlamaktadır. Bunun yanında sorumluluğu olan bir iş.  Eğitimcilik ve idareciliği zevk  alarak  yaptım. Önemli olan hangi makam ve mevkide olduğunuz değil, bulunduğunuz makamın gerektirdiği işleri en iyi şekilde yapmaktır" diyerek cevap verdi.

Öğrenciler daha sonra  Belediye birimlerini gezerek  birim müdürleri ve  belediye personelinden  belediyenin iş ve işleyişiyle ilgili bilgi aldılar.