Zam..Zam..Zam..Motorin 30'a yürüyor!..

Gelen peş peşe zamların ardından akaryakıt sektörü temsilcileri Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki hareketliliği bahane ederek motorine 11 Ekim 2022 Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,39 TL’lik yen bir zam daha bekliyor.

 

Motorine bir zam daha geliyor!

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Geçen hafta gelen 3 zam haberinin yeni haftaya ilişkin bir zam haberi daha geldi. Bu zam öncesinde motorine son 3 günde 4,03 TL zam yapılmıştı. 

 

Motorin 27 lirayı aştı! OPEC ülkelerinin geçtiğimiz çarşamba günü yaptıkları toplantının ardından arz kısıntısı kararı alması akaryakıt fiyatlarının hızla yükselmesine neden oldu. Motorine geçtiğimiz hafta 3 kere zam gelmiş; motorunun fiyatı 27 lirayı aşmıştı. Alınan yeni bilgilere göre motorine salı günü 1 lira 39 kuruşluk bir zam daha gelecek. Yeni zamla beraber motorinin fiyatı 30 liraya dayanacak.   Zam sağanağı kaçınılmaz!

Öte yandan akaryakıta gelen son zamlar sonrası özellikle nakliye sektörü çıkmaza girerken, gıdadan ulaşıma kadar birçok kalemde yeni zamların gelebileceği belirtiliyor. Vatandaşlar hükümet yetkililerini göreve davet ederken, indirim yapılmadan sürekli zam yapılmasına isyan ediyor..