Veliler adeta isyan ediyor!..

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurt genelinde ücretsiz ders ve kaynak kitabı dağıtmasına rağmen Seydişehir’de bazı öğretmenlerin parayla öğrencilere yardımcı ders materyali aldırması velilerin tepkisine neden oluyor.

 

Okulların açılmasına sayılı günler kala velilerin eline tutuşturulan kırtasiye alışverişi listeleri velileri kara kara düşündürüyor. Bir yandan okul forması, biryandan kırtasiye masrafları, diğer yandan okul servisi derken öğrenci velileri adeta isyan ediyor.

 

VELİLER YÖNLENDİRİLİYOR!..

Okullar açılmadan öğretmenlerin kaynak kitap ve yardımcı metaryal adı altında velileri bazı kırtasiyelere yönlendirmesi de tepki çekiyor. Kırtasiye esnaflarıda yaşanan bu duruma tepki gösterirken, velilerin yönlendirilmemesini ve rahat bırakılmasını istiyor.

 

Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün konuyla ilgili soruşturma başlatmasını isteyen kırtasiye esnafları, “Birinci sınıfa yeni başlayan daha okuma yazma bilmeyen öğrenciye hemen okulun ilk günü kaynak kitap aldırmak eğitim öğretimle nasıl izah edilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı Konya ve ilçelerinde dördüncü sınıftan başlayarak tüm öğrencilere 2 milyon 800 bin ücretsiz olarak kaynak kitap dağıtırken, daha okul açılmadan velilere kaynak kitap ismi vererek şu kitapları alacaksınız demek eğitime nasıl bir kalite katıyor?” diye soruyor.