Şehri Emin Mehmet Tutal

 Yaklaşık 2,5 aylık seçim çalışması sürecinde Seydişehir'in tüm kesimleri tarafından büyük bir teveccüh gören Ak Parti Seydişehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Tutal 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte ilçemizin yeni başkanı seçilerek, kendisine 5 yıllık hizmet görevi tevdi edildi.

Sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işlemleri 17.00'de son bulurken, yapılan sandık sayımlarında Başkan Adayı Mehmet Tutal rakiplerini açık ara geride bırakarak Seydişehir'in yeni belediye başkanı olmayı hak etti.

 

YÜZDE 47,7 ORANINDA OY ALDI

 

BU HALKIN ZAFERİDİR

Seçim sonuçlarının netleşmesinden sonra Belediye Başkanlığa seçilen Mehmet Tutal halka hitaben yaptığı konuşmada seçimin başarısının halkın zaferi olduğunu ifade ederek, "Bu halkın zaferidir. İki ay boyunca yediden yetmişe esnaf, çitçi, kadın, çocuk yaşlı herkes yoğun bir çalışma yürüttü."dedi.

Tutal, "Çok büyük bir siyasi iddiayla yola çıktık. Halk kendi öz yönetimini inşa seçimini yaptı. Emeği geçen herkese teşekkürler. Bu halkın başarısıdır. Ak Parti'ye verilen bütün oylar, Türkiye'nin demokratikleşmesini bir kez daha ne kadar istediğini göstermiştir. Demokrasiden, eşitlikten, adaletten, barıştan, emekten, özgürlükten yana olan, bunlar için mücadele eden tüm insanlar çağrımıza cevap vererek tercihini yapmıştır. Büyük bir iddianın temsilcileri olarak tüm halkın huzurundayız. Siyasetimiz tamamen halka dayalı, gücünü ve enerjisini halktan alan bir siyasettir ve asla kendisini halkın üzerinde bir güç olarak görmez." diye konuştu. 

Seydişehir halkı belediye başkanı olarak Ak Parti adayı Mehmet Tutal'ı tercih etti. Tutal toplam geçerli oyların 18 bin 955'nü alarak yüzde 47,7 oranında oy aldı.

İlçe seçim kurulu oy sayımlarını sabaha karşı tamamladı. Buna göre açılan 180 sandıkta 46 bin 79 seçmenden 39 bin 751'ini geçerli oy olarak açıkladı. Buna göre Ak Parti adayı Mehmet Tutal, 18 bin 955 oy alırken MHP adayı Abdulkadir Çat 14 bin 157, CHP adayı Muzaffer Özdemir 5 bin 309, SP adayı Raşit Nergiz bin 69 oy aldı.