Basın ilanın yetki sınırları genişliyor

 Şimdiye kadar sadece Konya Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki gazeteler ile kamu kurum ve kuruluşlara hizmet veren Basın İlan Kurumu Konya Şubesi 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren taşra ilçelere de hizmet vermeye başlayacak. Basın İlan Kurumu Konya Şube Müdürü Özden Konur, 1 Nisan'dan itibaren Konya Büyükşehir Belediyesinin mülki sınırlarının genişlemesiyle birlikte Basın İlan Kurumun da yetki ve sorumluluk sınırlarının genişleyeceğini belirtti.

1 Nisan 2014 tarihin-den itibaren Konya Büyükşehir Belediyesinin merkez sınırlarının genişlemesiyle birlikte Basın İlan Kurumu Konya Şubesinin de yetki ve sorumluluk sınırları da genişliyor. Basın İlan Kurumu Konya Şube Müdürü Özden Konur, bir hafta içinde yaklaşık 2 bin kilometre yol kat ederek, ilçelerde bulunan kamu kurum, kuruşlarının temsilcileri ile gazete sahiplerini bilgilendirdi.

 

YETKİ SINIRLARIMIZ GENİŞLİYOR

 

İLÇE GAZETELERİ DE BASIN İLAN KURUMU ARA-CIĞIYLA İLANLARI YAYINLAYACAK

"1 Nisan itibariyle merkezdeki kamu kuruluşlarına ilave olarak ilçelerdeki kamu kuruluşlarının da her türlü ilan ve reklamları şubemiz kanalı ile gazetelerde yayınlanacaktır" diyen Özden Konur, "Bu süreçle ilgili ilçe kaymakamlıklarımızın katkılarıyla, gazete yayını bulunan ilçelerdeki resmi kurum ve kuruluşlarıyla bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. Bu toplantılarda resmi ilan ve reklamların gazetelerde yayınlanması için yapılması gerekenler anlatılmış ve kamu kuruluşlarından katılan kişilerinde görüşleri alınarak sürecin sağlıklı sonuçlanması için gereken hassasiyet gözetilmeye çalışılmıştır. Bilgilendirme aşamasında, şube olarak yerel gazete yayını bulunan 15 ilçe ziyaret edilirken toplamda 2 bin kilometre yol kat edilmiştir" diye konuştu.

Konur, 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren il merkeziyle birlikte, ilçedeki gazete ve resmi kurumlarında ilan ve reklamlarının gazetelerde yayınlanması ve faturalandırılması Basın İlan Kurumu Konya Şube Müdürlüğü tarafından yerine getirileceğine vurgu yaptı.  

Konur, 6360 Sayılı Büyükşehir Yasasının yürürlüğe gireceği 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren başlayacak yeni dönemle ilgiliyapılan çalışmaları değerlendirdi.Yeni yasa ile birlikte Basınİlan Kurumunun sınırlarının da genişleyeceğine dikkat çeken Özden Konur, "Yeni dönemle birlikte Konya merkezdahil, ilçedeki gazeteler ve kamu kurumları ile de çalışacağız. Bununla birlikte şube olarak yetki sınırlarımızda genişlemiş olacak" dedi. Konur, "Basın İlan Kurumu olarak, söz konusu tarih itibari ile şimdiye kadar yalnızca merkezdeki gazeteler ve kamu kuruluşlarıyla çalışırken Konya Büyükşehir Belediyesinin mülki sınırlarının genişlemesiyle birlikte, ilçedeki gazeteler ve kamu kurum kuruluşlar ile de çalışmaya başlayacağız" ifadelerine yer verdi.