Genel kurulda yumruklar havada uçuştu

İki listeli genel kurulda mevcut başkan Muzaffer Çatal'a karşı liste çıkaran Ali Osman Öz ve üyeleri divan heyetinden kapalı oylama istemesiyle ortalık iyice gerildi. İki tarafında salonda üye olmayanların bulunduğunu ve açık oylamada el kaldırdığını söylemeleri üzerine sözlü sataşmalar başladı. Sataşmaların artması üzerine salonda gerginlik artarak iki grup arasında yumruklaşma başladı ve daha sonra ise sandalyeler havada uçuştu.

BİBER GAZI İLE AYIRABİLDİLER

 

Kavga çıkması üzerine araya girmeye çalışan polis ekipleri iki grubu biber gazı sıkarak ayırabildi. Kavgadan kaçmak isteyen üyeler ise salonun camlarından kendilerini dışarı attılar.

İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

 

Kavganın ardından divan başkanı Mehmet Beybağan Genel Kurulu iptal ederek ileri bir tarihe erteledi.

Seydişehir Esnaf Kredi ve Kooperatif Başkan adayı Ali Osman Öz kurulun iptal edilmesinin ardından yaptığı açıklamada "Olağan Genel Kurul toplantısında seçimi kapalı istedik açık olmasından dolayı kargaşa çıktı. Bu konuda gerekli makamlara başvurumuzu yapacağız" dedi.

BAŞKAN MUZAFFER ÇATAL AÇIKLAMA YAPTI

 

Yaşanan olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çatal şu ifadeler yer verdi:

"26.01.2014 tarihinde Seydişehir belediye düğün salonunda yapılan Esnaf kefalet kooperatifi olağan genel kurulunda hiç arzu edilmeyen olaylar yaşanmıştır.

Genel kurul esnasında yönetime talip olan karşıt grubun önceden planlanan hareketlerini eyleme dökmüş olup divanı işgal ederek divanın görevini yapamaz hale getirmişlerdir. Ortağımız olmayan kişilerinde genel kurul salonunu işgal ederek normalde düzenli giden genel kurulu sabote etmişlerdir.

Kooperatifimizin tarihinde bütün seçimler huzur, güven ve kardeşlik duyguları içinde cereyan ederken bu olay Seydişehir'imiz ve Türkiye de olumsuz bir imaj bırakmıştır.

Seydişehir'in birlik ve bütünlüğünü bozmadan dayanışma içinde bulunarak olağan genel kurulumuzu en yakın zamanda yapacağız. Bizim irademiz dışında gelişen istenmeyen bu olaylardan dolayı büyük üzüntü duyduğumuzu belirtir, tekrar yapılacak olan seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesini temenni ederim."