Deprem sigortası uyarısı

Ziraat Bankası Şube Müdürü Mustafa Alpaslan, geçtiğimiz hafta Antalya merkezli yaşanan ve Seydişehir'de de hissedilen deprem ile ilgili geçmiş olsun dileklerini iletirken, DASK hakkında da bilgi verdi.

Ziraat Bankası Şube Müdürü Mustafa Alpaslan, gazetemizi ziyaret ederek, Antalya merkezli 6,0 şiddetinde yaşanan depremle ilgili geçmiş olsun dileklerini iletti.

Alpaslan, "Tüm vatandaşlarımıza, ilçemize ve ülkemize geçmiş olsun. Can ve mal kaybı olmaması memnuniyet vericidir. Allah, tekrarından ve benzeri üzücü olaylar-dan hepimizi muhafaza etsin" dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

"2000 yılında kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), ülkemizde Zorunlu Deprem Sigortası edindirme, uygulama ve yönetimi faaliyetlerinden sorumlu tüzel kimlikli bir kamu kuruluşu olup, Zorunlu Deprem Sigortası ile yaşadığınız binada depremin meydana getirdiği maddi zararları karşılamaya yönelik bir teminat sistemi oluşturulmuştur. Bu sayede yaşamın, deprem öncesindeki temel standartlarında devam edebilmesinin amaçlan-masının yanında,

· Kapsamdaki bütün konutların, ödenebilir seviyedeki primlerle, depreme karşı güvence altına alınması

· Yurtiçinde risk paylaşımının sağlanması

·Deprem hasarları-nın ülkemize getireceği mali yükümlülüğün, sigorta yoluyla, uluslararası reasürans (yeniden sigortalama) ve sermaye piyasala-rına dağıtılması

· Devletin, deprem-lerden -özellikle deprem sonrası afet konutları inşasından- kaynak-lanan mali yükünün azaltılması

· Devletin mali yük-lerinden kaynaklanan vatandaşa yansıyacak muhtemel ek vergilerin önlenmesi

· Sigorta sisteminin, sağlıklı yapıların üreti-minde teşvik edici bir araç olarak kullanılması

· Deprem hasarlarının karşılanmasında uzun vadeli kaynak birikiminin temin edilmesi

· Toplumda sigorta ve sosyal dayanışma bilincinin gelişmesine katkıda bulunulması da hedeflenmektedir.

Deprem gerçeğiyle yaşamak zorunda olduğumuz ülkemizde tüm bu hedeflere birlikte ulaşabilmemiz, deprem sonrasında birey ve ülke genelinde daha fazla güvenceye sahip olabilmemiz için Zorunlu Deprem Sigortanızı yaptırmak için şubemize uğramayı unutmayınız."