Bakan Kurum’dan Müsiad ziyareti

        Seydişehir Atık Su Arıtma Tesisinin açılışını yapmak üzere Seydişehir’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Seydişehir Şubesi’ni de ziyaret etti.

        Başkan Avukat Uzman Arabulucu Mustafa Akman ve yönetim kurulu ile görüşen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM’a, termal turizm, Kuğulu vadisi, organize sanayi bölgelerinin geliştirilmesi, savunma sanayinin geliştirilmesi, alüminyum teşvik bölgesi gibi bölgenin gelişimine katkı sağlayacak birçok konuda bilgi verildi.

        Bakan Kurum; “Talepler ile ilgili olarak, AK Parti iktidarı ile bölgede kurulacak üçlü sacayağın işletileceğini, bölgenin gelişmesi ve kalkınması için her türlü desteğe ve iş birliğine, geliştireceğiniz projelere destek vermeye hazırız.”dedi. 

        MÜSİAD Seydişehir Şube Başkanı Mustafa Akman’da “Şubelerinin yalnızca Seydişehir değil Beyşehir Bozkır Yalıhüyük ve tüm bölgede, ortak sinerji ve üyeleri ile bölgenin gelişmesi üretimin ve istihdamın artması için gayret ettiklerini. Öncelikli olarak bölgenin gelişmesi için termal, tarih ve göl turizmi, organize sanayi bölgelerinin geliştirilmesi, alüminyum teşvik bölgesi ilan edilmesi, savunma sanayi gibi birçok konuda hayata geçirmeyi planladığımız ve hazırlıklarını sürdürdüğümüz projelerimiz var. Bu projelerimizi önümüzdeki dönemlerde hayata geçirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

        Ziyaretin sonunda Başkan Akman ve genç müteşebbis Muhammed Barış Sütcü, Konya’da üretilen tamamen yerli ve milli temizlik ürününü tanıtarak Bakan Kurum’a takdim etti.