Arıtma tesisi açılışını Bakan Kurum yaptı

 

        Bakan Murat Kurum, "Cumhur İttifakı devlet için canını kanını vermiş bir ittifaktır. Bu ittifakın içinde ülke sevgisi var, birlik var, birliktelik var."

        "24 Haziran seçimlerinde Konya yüzde 75 destek verdi. 31 Martta yüzde 75'in üzerinde oy bekliyoruz. Mevlana’nın torunları olarak, Selçuklu‘nün torunları olarak Konya'dan herkese gönül belediyeciliği nasıl olurmuş herkese gösterelim." CHP'yi eleştiren Kurum, "Bu ülke CHP iktidarında bahar görmedi. Biz CHP'nin belediyecilik ve kariyerini de biliyoruz, ikisi de sıfır." dedi.

KURUM’DAN İLÇEYE BİR DE MÜJDE GELDİ

        Kurum, Seydişehir'e bir ‘millet bahçesi’ yapacaklarının, ilçenin tüm ihtiyaçlarını karşılama gayreti içerisinde olacaklarının müjdesini verdi.

        81 ilde millet bahçesi yapmayı hedeflediklerini anlatan Kurum, "Şu anda 41 ilde, 28 milyon metrekare alanda tam 74 millet bahçesi inşa ediyoruz, hedefimiz her ilimizde en az 1 millet bahçesi yapmak. Seydişehir’imize de bir millet bahçesi yapacağız. Seydişehir Termal Tesisine 4.5 milyon destek verdik gerekirse daha da destek vereceğiz. Aynı zamanda çöpte vahşi depolama yerine yeni bir alanda geri dönüşüm tesisi kurarak değerlendireceğiz.”dedi.

        Bakan  Murat Kurum Seydişehir en büyük sorunlarından olan içme suyu sorunu ile ilgili “5 mahalleye içme suyu getirme emrini verdik hemen çalışmalar başlayacaktır.”dedi

        Bakan Murat Kurum, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a destek istedi.

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni Büyükşehir Yasası sonrası Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyeleriyle birlik ve beraberlik içinde 28 ilçeye 2 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiğini,  bunun 166 milyon liralık kısmının sadece  Seydişehir’e yapıldığını dile getirdi. Altay; "Hedefimiz 31 ilçede Cumhur İttifakı'nın belediye başkanlarını seçtirmek ve büyükşehirde Türkiye’de en yüksek oyu alarak Cumhurbaşkanımıza Konya’dan büyük bir destek vermeyi arzu ediyoruz" dedi.

        Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un sık sık Konya’ya geldiğini ve her gelişinde Konya’nın bir eksiğini giderdiğini dile getirdi. Açılışını yapılan şehir atık su tesislerinin  Çevre açısından son derece önemli olduğunu kaydeden Vali Orhan, emeği geçen herkesi tebrik ederek, tesisin hayırlı olmasını diledi.

        AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı,  Atık Su Arıtma Tesisi yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “İlçelerimizi ve şehirlerimizi daha yaşanır hale getiren liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’dan Valimize ve belediye başkanlarımıza kadar herkesten Allah razı olsun. Cumhur ittifakı olarak bu yolda yürüyoruz. Bu ülkenin geleceği adına yol arkadaşlığı yapıyoruz. Yeni dönemde de bu desteğin birlik ve beraberlik için devamını diliyoruz” diye konuştu.

        Konuşmacılar, tesisin Seydişehir için hayırlı olmasını temenni etti ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.